Рятувальники знайшли 27-річного туриста, який п’ять днів тому зник у Карпатах

Він живий і здоровий просидів усі дні в колибі. 7 березня четверо туристів вирушили маршрутом в напрямку гори Говерла. Через деякий час група розділилася:...

Він живий і здоровий просидів усі дні в колибі.

7 березня четверо туристів вирушили маршрутом в напрямку гори Говерла. Через деякий час група розділилася: 3 білорусів пішли в бік Говерли, а 28-річний житель Київської області вибрав інший маршрут та пішов у напрямку гори Вухатий Камінь. Зтого часу від нього не було ніяких звісток, а телефон не відповідав.

Повернення додому планувалось 9 березня, однак турист не повернувся. Після звернення людей в Слудбу порятунку, розпочалися пошуково-рятувальні роботи, до яких залучено 17 спеціалістів, повідомляють у прес-службі Управління ДСНС України в області.

Рятувальники обстежили територію в районі гір Вухатий Камінь, Смотрич та Піп Іван, полонини Чуфрова, Смотрич, Погорілець. В неділю до пошуків туриста знову було залучено 11 рятувальників.

Об 11:40 туриста знайдено в районі полонини Шешорська. Стан чоловіка задовільний, ро це повідомив очільник муніципальної варти Івано-Франківська Богдан Кухарук.

“Тільки що його знайшли живим і здоровим. Хлопець п’ять днів просидів у колибі, що біля озера Марічейка. Везем йому бутерброди”, – каже Кухарук.

Читайте також: У Карпатах знайшли групу заблукалих туристів

Категорії
Новини
Новини
Loading...