Понад 1100 безпритульних тварин бродять вулицями Івано-Франківська

В Івано-Франківську та селах Івано-Франківської міськради налічується близько 1120 безпритульних тварин і похибка цього підрахунку становить близько 20%.   Про це сьогодні, 13 березня,...

В Івано-Франківську та селах Івано-Франківської міськради налічується близько 1120 безпритульних тварин і похибка цього підрахунку становить близько 20%.  

Про це сьогодні, 13 березня, на щотижневій оперативній нараді в міського голови повідомив директор КП “Полігон ТПВ” Юрій Мороз.

За його словами, на підприємстві вже напрацювали певний план роботи боротьби з безпритульними собаками.

«Чим менше цуценят, тим менше безпритульних собак. Ми проводимо стерилізації, але щоб собаки не розплоджувались, процес стерилізації має складати 70 %, а це близько 800 тварин», – наголосив Юрій Мороз.

Наразі у Франківську стерилізовано лише 53 %. Виловлюють собак відповідно до  звернень мешканців обласного центру. Здійснюється він персоналом, який має спеціальну кваліфікацію і включає 3 види вилову: медикаментозний, механічний і комбінований.

Додамо, що вартість одного чіпа для безпритульної тварини – 92 гривні. Сам чіп, якому присвоєно номер, уколом вноситься під шкіру тварини. Опісля сканером зчитується номер і вноситься в базу даних, по якій і можна простежити місцеперебування собак.

Додамо, що в минуломі році підприємство чіпувало лише 100 тварин. Загалом в 2017 році було куплено 200 чіпів. В цьому ж році  підприємство планує закупити ще 400 чіпів.

Читайте також: Кількість хворих на ГРВІ та грипп у Франківську помітно зросла

Категорії
Новини
Новини
Loading...