Мешканці Каскаду просять депутатів побудувати нову школу у мікрорайоні

Франківці звернулись до місцевої влади з проханням побудувати нову школу на території мікрорайону Каскад. Таке прохання від мешканців мікрорайону прозвучало сьогодні, 2 травня, під...

Франківці звернулись до місцевої влади з проханням побудувати нову школу на території мікрорайону Каскад.

Таке прохання від мешканців мікрорайону прозвучало сьогодні, 2 травня, під час сесії Івано-Франківської міськради.

Зокрема, батьки школярів ЗШ№25 та дошкільнят – вихованців дитячих садків та небайдужі мешканці м-ну “Каскад” просять розглянути можливість будівництва нової школи на місці затопленого кар’єру поблизу вул. 24 серпня, інформує міськрада

МІкрорайон “Каскад” активно розбудовується, а кількість мешканців зростає. Вже виділено дві ділянки для будівництва дитячих садочків. Перша – біля ЗШ №25, друга – біля магазину “Епіцентр”.

ЗШ №25 працює в дві зміни, а кількість заяв в 1 клас, станом на квітень місяць, становить близько 200. 

Ярослав Шинкарук, представник батьківського комітету, зачитав звернення в якому, як батько, відзначив, що дітям складно ходити в школу в другу зміну і потрібно думати на кілька років вперед, адже через 5 років це буде великою проблемою для мікрорайону та міста загалом.

“Маємо з собою більше 400 підписів за те, щоб мікрорайон “Каскад” мав зарезервоване нове місце для освітнього закладу і місце, де зараз знаходиться залитий водою кар’єр вважаємо має бути досліджений на можливість будівництва там школи або спортивної споруди виключно для наших дітей”, – Ярослав Шинкарук.

До депутатів також звернулась і мати трьох дітей Тетяна Червак.  Вона зазначила, що незабаром її діти підуть в школу. А якщо навчатись їм потрібно буде в другу зміну, то яким чином батьки  повинні вирішувати питання з роботою та на кого залишати дітей.

“Тому для нас, батьків, початкова школа на “Каскаді” змогла б вирішити багато питань. Ми позитивно ставимось до того, щоб вивчити можливість будівництва в нас школи, шкода, що вже немає інших вільних місць, саме тому місце колишнього кар’єру варто відвести і нехай спеціалісти скажуть, що там може бути. Якщо є можливість збудувати школу – то ми це підтримуємо”, – прокоментувала Тетяна Червак.

Читайте також:  У школах Івано-Франківська навчається 794 дитини трудових мігрантів

Категорії
Новини
Новини
Loading...