У школах Івано-Франківська навчається 794 дитини трудових мігрантів

З них 153 дитини, обоє батьків яких  вже тривалий час на заробітках. Про це сьогодні, 2 травня, йшлося на оперативній нараді у міського голови...

З них 153 дитини, обоє батьків яких  вже тривалий час на заробітках.

Про це сьогодні, 2 травня, йшлося на оперативній нараді у міського голови Івано-Франківська.

За словами директора Центру практичної психології і соціальної роботи Департаменту освіти та науки Галини Ляльчук, з дітьми, батьки яких вже тривалий час заробляють за кордоном, працюють психологи. Такі діти, в основному, виховуються дідусями та бабусями, а також іншими родичами, інформує міськрада.

“Так, у школах міста навчається 794 дитини, один з батьків яких є трудовим мігрантом, з них 153 дитини (2 відівдують ДНЗ), обидвоє батьків яких  вже тривалий час працюють за межами України. Таких діток почали відносити до категорії “соціальних сиріт”, – наголосила Ляльчук. 
Чиновниця також звернула увагу і на інші категорії дітей, які потребують підвищеної уваги психологічної допомоги.

“Це 223 дитини, батьки яких є інвалідами. Також це дітки з неповних сімей: 608 дітей напівсиріт, 1745 дітей розлучених батьків та 327 дітей одиноких матерів”, – додала Галина Ляльчук.

Додамо, що діти з кризових сімей – це діти, які виховуються в сім’ях, що опинились в складних життєвих  обставинах, в сім’ях, які втратили свої виховні можливості через виникнення певних умов, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно.

Читайте також: В мікрорайоні Пасічна запустять нову насосну станцію

Категорії
Новини
Новини
Loading...