На Прикарпатті оштрафували заклади, в яких отруїлося понад 30 дітей

У 2018 році на Прикарпатті зареєстровано шість спалахів групових харчових отруєнь, під час яких постраждала 61 особа , з них – 34 дітей. По...

У 2018 році на Прикарпатті зареєстровано шість спалахів групових харчових отруєнь, під час яких постраждала 61 особа , з них – 34 дітей.

По випадках харчових отруєнь , де було задіяні заклади громадського харчування, матеріали розслідувань передано до правоохоронних органів. Спалахи реєструвалися в Івано-Франківську (ресторан Витребеньки»), м. Яремче (готель «Хогвартс», готель «Водоспад»), с. Яблуниця «Вілла Парламент»; у побуті: с . Гвіздець Коломийського району та Кривопілля Верховинського району, передає  WestNews.

«Причиною виникнення спалахів послужило порушення санітарних технологій приготування їжі, правил утримання харчоблоків, недотримання термінів зберігання готових страв, допуск до роботи працівників без медичних оглядів, використання недоброякісних харчових продуктів без супровідних документів, недотримання особистої гігієни працівниками закладів», – розповів Роман Гурський, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Усього виписано 5 штрафів на загальну суму 104 224 гривень.

Зокрема, на «Витребеньки» накладено 2 штрафи на суму 37 230 гривень. У закладі постраждало 5 осіб, серед них  – 2 дітей, під час проведення хрестин. На ПП «Хогвартс» накладено штраф у сумі 22 338 гривень. Накладено штраф у сумі 22 338 гривень і на відпочинковий комплекс «Вілла Парламент». На його базі у дитячому відпочинковому таборі «Цивілізація» постраждало 9 осіб, з них 8 дітей. Також оштрафували готель «Водоспад» на суму 22 338 гривень. Там захворіло 5 дітей.

«Також два випадки харчових отруєнь мали місце у побуті Коломийського та Верховинського району», – додав він.

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...