Пішов із життя письменник-сценарист Василь Портяк

Помер Василь Портяк – відомий український письменник, сценарист і прозаїк. Василь помер після важкої тривалої хвороби – у письменника була серцева недостатність. Про смерть прозаїка повідомили...

Помер Василь Портяк – відомий український письменник, сценарист і прозаїк.

Василь помер після важкої тривалої хвороби – у письменника була серцева недостатність. Про смерть прозаїка повідомили у соціальних мережах.

Портяк народився в 1952 році. Він є автором сценаріїв популярних українських фільмів “Нескорений”, “Залізна сотня”, “Вишневі ночі”, “Меланхолійний вальс”, також відомий своїми прозовими творами.

Українські письменники, видавці і кінорежисери написали прощальні дописи на своїх сторінках у соцмережах.

“Помер Василь Портяк – український новеліст. Останній з трійки: Стефаник – Тютюнник – Портяк. Не впевнений, чи колись цей вже уриваний ланцюг отримає продовження. Не побачений примітивними літературними конкурсами, не побачений естетичними дальтоніками з шевч. комітету. Але кому треба, той знає – чим є письмо Василя Портяка в шерезі сильних імен нашої літератури. Його новели не розділяють, а збирають довкола себе людей. На незабудь Світла пам”ять світлій людині”, – коментує Богдан Пастух.

“Помер Василь Портяк, один із найкращих сучасних прозаїків, глибокий, небагатослівний, справжній. В українській літературі справжньому треба померти, щоб його почали цінувати. Шанувати мертвих простіше, ніж живих. 
колись Василь Герасим’юк розповів мені про хлопчика, який малим бігав у гори шукати слідів свого загиблого батька, історію Василя Портяка, якого сьогодні не стало..”, – пише Галина Крук.

Читайте також: На Прикарпатті школярі зібрали близько 200 книг, щоби передати в зону АТО. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...