У Франківську містян кличуть на акцію підтримки дітей з особливими потребами. ПРОГРАМА

Сьогодні, 2 квітня в Івано-Франківську пройдуть заходи щодо відзначення Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм. Як зазначив міський голова Руслан Марцінків, сьогодні у місті...

Сьогодні, 2 квітня в Івано-Франківську пройдуть заходи щодо відзначення Всесвітнього дня поширення інформації про аутизм.

Як зазначив міський голова Руслан Марцінків, сьогодні у місті є понад 30 сімей, які мають дітей-аутистів. Про це йшлося на тематичній прес-конференції у міській раді, пише Фіртка.

“Я думаю, що цих сімей є набагато більше, просто не усі діляться цією проблемою. Також цього року у вересні ми організуємо відпочинок для таких діток і їх батьків на базі “Лімниця”, – розповів мер.

За словами керівника управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марії Бойко, сьогодні всі працівники медзакладів одягнули блакитний одяг, щоб підтримати сім’ї з дітьми-аутистами.

“Про наших дітей ми можемо розказувати багато чого. Та ми не хочемо, щоб цей день мав трагічний характер. А хочемо сьогодні отримати підтримку від суспільства, щоб люди нас сприймали, бачили, впізнавали та розуміли. Ми живемо, як в паралельному світі, а натомість прагнемо, щоб наших дітей сприймали не як інвалідів, а як діток з особливими потребами та своїми талантами”, – зазначає мама Олена.

Варто додати, що для батьків дуже важлива психологічна підтримка.

“Їм потрібні фахівці, які допоможуть впоратися із такою ситуацією. У цьому плані ми пасемо задніх”, – додає франківчанка Анастасія.

У рамках заходів сьогодні, 2 квітня з 12.00 до 14.00 год у Міській дитячій клінічній лікарні проведуть лекції з батьками в КНП МДКЛ – «Аутизм – це інший спосіб життя», «Як розпізнати аутизм у дитини».

А з 13.00-15.00 в Міській дитячій поліклініці відбудеться заняття в Школі молодих матерів – «Як розпізнати аутизм у дитини».

Протягом дня в усіх міських поліклініках пройдуть лекції про аутизм для медичних працівників.

У Міській дитячій стоматологічній поліклініці – оздоровлення ротової порожнини маленьким пацієнтам.

На 17.00 біля готелю «Надія» запланована акція “ФранківськУБлакитному” . Мешканців міста закликають долучитись та прийти на захід, одягнувши блакитний одяг.

Читайте також: В Івано-Франківську пройшов одноденний фестиваль “МамаФест-ІФ”. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...