Україна в Льодовиковому періоді: на телеекрани виходить відеофільм про Старуню

Телеканал “1+1” о 19.30 год в рамках програми ТСН буде демонструвати впродовж тижня 5-и серійний короткометражний відеофільм про науковий феномен Старуні “Україна в Льодовиковому...

Телеканал “1+1” о 19.30 год в рамках програми ТСН буде демонструвати впродовж тижня 5-и серійний короткометражний відеофільм про науковий феномен Старуні “Україна в Льодовиковому періоді”.

 Автор ідеї та науковий консультант О. Адаменко та безпосередньо відділ інформації та зв’язків ІФНТУНГ, якому вдалося зацікавити, переконати менеджмент каналу 1+1 в перспективності, своєчасності та великому позитивному суспільному резонансі від такого роду телепередачі, передає Фіртка.

Окрім того, університет був засновником та організатором двох україно-польських експедицій в Старуню у 2000 роках, створив відповідну експозицію у геологічному музеї тощо.

На початку 20 століття біля прикарпатського села Старуня знайшли рештки тварин Льодовикового періоду, зокрема мамонтів та волохатих носорогів.

Вони були ідеально муміфіковані місцевими ґрунтами.

Науковці не лише в Україні переконані: під Старунею до сьогодні зберігається ще багато сюрпризів, аж до останків прадавньої людини.

Читайте також: Повернення мамонтів: на Богородчанщині триває установка унікальних скульптур. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...