На Прикарпатті спеціалісти знайшли кишкову паличку в одному із закладів харчування

Із Верховинської райлікарні виписали 36 туристів, які отруїлися у відпочинковому закладі «Сяйво Карпат». Загалом за допомогою до медиків звернулося 37 осіб, серед яких –...

Із Верховинської райлікарні виписали 36 туристів, які отруїлися у відпочинковому закладі «Сяйво Карпат».

Загалом за допомогою до медиків звернулося 37 осіб, серед яких – 30 дітей, про це повідомляє Український простір Прикарпаття.

Під час проведення огляду місця події в спеціалістами Івано-Франківської державної регіональної лабораторії було відібрано 34 змиви на патогенну мікрофлору та бактерії групи кишкової палички з кухонного інвентарю, обладнання, рук та спецодягу персоналу, 1 пробу води з харчоблоку на санітарно-мікробіологічні показники. Також по 6 проб харчових продуктів на мікробіологічні показники, в тому числі і на патогенну мікрофлору.

Під час досліджень одержано позитивні результати по бактеріях групи кишкової палички та перевищення рівня загального мікробного числа в індичому фарші, курячому м’ясі, яйцях, маслі у 13 взірцях змивів – БГКП, у водопровідній воді – загальні колі-форми та E.coli.

Відповідно до результатів дослідження можна зробити висновок про порушення умов зберігання продукції та санітарно-гігієнічних умов у закладі.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...