На вулиці Мазепи в Івано-Франківську встановлюють відреставровані двері

В Івано-Франківську по вулиці Мазепи івано-франківський художник та митець Роман Бончук разом із спеціалістами монтує відреставровані двері. За словами Романа Бончука, реставрація над старовинними дверима...

В Івано-Франківську по вулиці Мазепи івано-франківський художник та митець Роман Бончук разом із спеціалістами монтує відреставровані двері.

За словами Романа Бончука, реставрація над старовинними дверима тривала три місяці й фахівці добилися результату, який перед собою ставили з початку.

Про це інформує Фіртка.

“В деяких місцях двері та деякі деталі були повністю прогнилі, ми їх замінили на нові. На дверях було 6-7 шарів фарби, періодично ЖЕКи замальовували двері у нові кольори. Нам вдалось відновити справжній колір дубових дверей”, – сказав Роман Бончук. 

За словами художника, реставраційні роботи виконувались за підтримки Благодійного фонду Олександра Шевченка “Новий Івано-Франківськ”. Команда митців має на меті повністю відновити будинок по вулиці Мазепи. 

Також Роман Бончук розповів, що незабаром планується велика реставрація кованих дверей по вулиці Січових Стрільців. Тут будуть відновлювати й кольорові вітражі. З цією метою до Івано-Франківська запросили спеціалістів з Києва та Львова.

Фото: Фіртка.

Раніше двері виглядали ось так:

Категорії
Новини
Новини
Loading...