Відомий соліст франківської групи вже сім місяців чекає на вирок суду в Греції

Вокаліст і трубач івано-франківської групи Familia Perkalaba Сергій Шваюк затриманий в Греції за обвинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.  Вже 7 місяців співак перебуває у...

Вокаліст і трубач івано-франківської групи Familia Perkalaba Сергій Шваюк затриманий в Греції за обвинуваченням у перевезенні нелегальних мігрантів.  Вже 7 місяців співак перебуває у в’язниці.

 Як повідомив продюсер Familia Perkalaba Олег Мох Гнатів на сторінці у Сергія Шваюка, фронтмена звинувачують у перевезенні нелегалів. 

“Наш вокаліст і трубач Сірьога Sergiy Shvayuk сидить зараз в грецькій тюрмі, очікують вироку. Боремось, разом з нами бореться міжнародний юрист Ігор Руденко, за шо ми йому застили в поклоні. Почитайте і подумайте за пацанів добре, спільна енергія допомогає. Кому не трудно, то і помоліться, бо сроки ломляться бєшені, але ми віримо і надіємось. Пацани не заслуговують цього”, – йдеться у повідомленні.

Сергій поїхав на роботу, де йому запропонували місце робітника персоналу, на судні. Судно йшло з Туреччини до Греції. На одній із зупинок на нього зайшли люди. Як виявилося потім – було 60 нелегалів, їх мали доправити до берегів Італії. Чоловік нічого про це не знав. У нейтральних водах судно затримала грецька поліція.

Судно і всю команду арештували за перевезення нелегальних мігрантів. Франківці перебувають в ув’язненні більше семи місяців. Дата суду наразі ще не призначена.

Чинна законодавча база по сприянню несанкціонованому в’їзду, транзиту та проживанню в Греції передбачена ст.ст. 29,30 Закону 4251/2014.

Відповідно до ст. 29 Закону, особи, які сприяють в’їзду або виїзду з грецької території громадян третіх країн без виконання перевірок, передбачених Законом, засуджуються мінімум до 10 років позбавлення волі та штрафу у розмірі 20 000 Євро . Якщо діяння було здійснено з метою отримання прибутку або в наслідок професійної діяльності чи звичайної повідінки особи, або якщо дві або більше особи діяли спільно, то вищесказане карається мінімум 10 роками позбавлення волі та штрафом як мінімум, 50 000 Євро.

Затримані не знають, як довго буде тривати слідство, коли матеріали передадуть прокурору. Їм не повідомили навіть номер справи. Зі слідством контактує консул України в Греції, він же тримає в курсі подій сім’ї затриманих.

“У нас є адвокат, який скоро поїде туди”, – повідомляє Олег Мох.

“Жах в тому, що когось звільнять, але прибудуть нові і нові…. тому що немає інформування щодо аферистів, які пропонують роботу на туристичному катері, а виявляється що це перевезення нелегалів. 
Тому чим більше репостів – тим краще, щоб хтось почув і можливо передумає від того, щоб йти працювати на такі пропозиції”, – коментують ситуацію в мережі.

Читайте також: На борту літака стартував міжнародний фестиваль “PORTO FRANKO-2018”

Категорії
Новини
Новини
Loading...