В Івано-Франківську відбувся святковий концерт на честь 100-річчя ЗУНРу. ФОТО

Сьогодні, 1 листопада,  відбувся святковий концерт «ЗУНР – наша слава і гордість» з нагоди 100-річчя проголошення державності на західноукраїнських землях в приміщенні Івано-Франківської обласної...

Сьогодні, 1 листопада,  відбувся святковий концерт «ЗУНР – наша слава і гордість» з нагоди 100-річчя проголошення державності на західноукраїнських землях в приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії ім.Іри Маланюк.

Концерт розпочався із промови вірша про події, що відбулись в листопаді 1918 року.

На концерті згадували бійців з Прикарпаття, які брали участь в бою та співали стрілецьких пісень, пише МІСТО.

“Минуло 100 років, як відбувався листопадовий чин. 100 років, як українці довели, що ми незалежні. Хай цей чин закликає нас до ще більших звитяг”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Міський голова вручив квіти  директору Департаменту культури Надії Загурській за організацію заходів, які сприяють патріотичному вихованню і культурному збагаченню мешканців міста.

А ще привітав Михайла Мулика – ветерана визвольних змагань, голову станиці Галицького братства вояків УД УНА “Галичина” з  98-м Днем народження, яке він відзначив 28 жовтня.

“Дякую кожному, хто прийшов. Сьогодні ми хочемо згадати Листопадовий чин. Він вчить нас вірити в силу свого патріотизму, не боятись, доводити свою правоту. Подяка нашому меру, що він виносить історію на сучасний рівень”, – говорить Оксана Савчук, секретар Івано-Франківської міської ради.

Читайте також: У Франківську обрали лауреатів міської літературної премії імені Ярослава Дорошенка

Категорії
Новини
Новини
Loading...