У Франківську обрали лауреатів міської літературної премії імені Ярослава Дорошенка

Цьогоріч  в Івано-Франківську є двоє лауреатів міської літературної премії імені Ярослава Дорошенка. Як повідомив Руслан Марцінків у соцмережі Фейсбук, у номінації «За збірку сонетів»...

Цьогоріч  в Івано-Франківську є двоє лауреатів міської літературної премії імені Ярослава Дорошенка.

Як повідомив Руслан Марцінків у соцмережі Фейсбук, у номінації «За збірку сонетів» переміг Володимир Пішко із поетичною збіркою «Відкарбоване: сонети», а у номінації «За цикл сонетів» – Василь Задорожний із добіркою сонетів «Майстрам сонетів».

Переможці отримають дипломи, почесні знаки лауреата та грошові премії.

Довідка

Премія заснована Івано-Франківською міською радою спільно з обласною організацією НСПУ з метою вшанування пам’яті відомого українського поета, громадського діяча, багаторічного політв’язня Ярослава Дорошенка. Премією відзначаються збірки сонетів та окремі добірки, опубліковані в часописах упродовж останніх трьох років, автори яких проживають в Україні чи поза її межами, сповідують ідеали загальнолюдських цінностей, пропагують світові красу і досконалість українського поетичного слова та володіють мистецтвом створення однієї з найдавніших і найскладніших поетичних форм – сонета.

Читайте також: Майже 80 тисяч гривень витратять у Франківську на фестиваль “Новорічні витребеньки”

Категорії
Новини
Новини
Loading...