Metro-Goldwyn-Mayer – 91 рік: ТОП-5 найяскравіших фільмів

У цей день 1924 року було створено голлівудську кіностудію Metro-Goldwyn-Mayer, яка є власником низки найбільших голлівудських кіностудій. Сьогодні медіакомпанії Metro-Goldwyn-Mayer – 91 рік. За...

У цей день 1924 року було створено голлівудську кіностудію Metro-Goldwyn-Mayer, яка є власником низки найбільших голлівудських кіностудій.

Сьогодні медіакомпанії Metro-Goldwyn-Mayer – 91 рік. За цей час – майже століття – компанія зняла не одну сотню фільмів, а понад 200 з них отримали престижну премію “Оскар”. Ще однією візитною карткою компанії є її логотип. Цього лева, напевно, знає кожен. 

Як робили фотографію лева

Щоправда, протягом років існування компанії лев змінювався.

Компанія Metro-Goldwyn-Mayer була заснована в 1924 році Маркусом Лоу, він купив кіностудію Goldwyn Pictures, яку заснував Семюел Голдвін і злив воєдино c Metro Pictures і Mayer Pictures, засновані Луїсом Майєром.

Маркус почав знімати власні фільми, в першу чергу для скорочення витрат на прокат кінофільмів. Спочатку гаслом було “Мистецтво для мистецтва”, а з 1932 року рекламна стратегія компанії базувалася на твердженні, що в її фільмах “більше зірок, ніж на небі”.

Еспресо.TV пропонує згадати найяскравіші фільми, зняті студією за 91 рік її існування.

“Чарівник країни Оз”

 

Американський кінофільм-мюзикл, що був знятий у 1939 році, є екранізацією книги Френка Баума “Чарівник Країни Оз”. Стрічка режисера Віктора Флемінга вважається шедевром, який протягом шести десятиліть продовжував залишатися на перших позиціях у списках найпопулярніших картин XX століття.

За сюжетом школярка Дороті живе в Канзасі зі своєю сім’єю та цуценям Тото. Але одного разу буревій відносить її та Тото разом з будиночком в казкову країну маленьких людей, де вона знаходить нових друзів та стає володаркою чарівних червоних туфельок. Дороті, Тото та друзі подорожують жовтою цегляною дорогою в Смарагдове місто, щоб просити всемогутнього чарівника допомогти Дороті повернутися додому, а друзям – виконати їхні заповітні бажання. Але зла відьма хоче забрати чарівні туфельки і Дороті загрожує серйозна небезпека.

Мультсеріал “Том і Джері”

Одним з найпопулярніших мультфільмів минулого століття є “Том і Джері”. Його сюжет повторюється з серії у серію, що не завадило мультику стати володарем семи нагород “Оскар”.

Перший випуск був створений у 1940 році американськими мультиплікаторами Вільямом Ганною і Джозефом Барберою. Мультсеріал створювався голлівудською студією Metro-Goldwyn-Mayer з 1940 по 1958, до того моменту, поки мультиплікаційна студія не була закрита. У 1961 році Metro-Goldwyn-Mayer продала права на виробництво мультфільму празькій студії Рембранд Філмс. Рембранд Філмс випустила 13 серій, які були визнані найгіршим за всю історію цього мультфільму. У 1963 році виробництво мультфільму повернулося в Голівуд, в студію Чака Джонса”Сіб-Тауер 12 Продакшнс” і тривало до 1967 року.

Пізніше Том і Джері знову з’явилися в мультсеріалі, який створила студія Ганна-Барбера і Filmation Studios (1980 – 1982). У 2005 році Warner Bros. випустила серію під назвою The Karate Guard. Однак саме початкові мультфільми Ганни-Барбер (періоду 1940-1958 рр.) визнані найвидатнішими і стали власниками семи нагород Кіноакадемії “Оскар”.

Що один культовий фільм – фантастичний бойовик Джеймса Кемерона “Термінатор”, знятий у 1984 році.

Цей фільм став першим із серії про Термінатора. Стрічка відкрила Арнольда Шварценеггера, одночасно закріпивши за ним образ металевого кіборга.

“Термінатор” – це історія протистояння солдата Кайла Різа і кіборга-термінатора, які прибули в 1984 рік з пост-апокаліптичного майбутнього, де світом правлять машини-вбивці, а людство перебуває на межі вимирання. Мета кіборга: вбити дівчину на ім’я Сара Коннор, чий ще ненароджена син до 2029 року виграє війну людства з машинами. Мета Різа: врятувати Сару і зупинити Термінатора за будь-яку ціну.

Одна з красивіших серій фільмів за графікою – “Хоббіт” – також знята Metro-Goldwyn-Mayer.

Всі три картини поставлені режисером Пітером Джексоном. Серія з трьох кінофільмів пов’язана спільним сюжетом, що являє собою екранізацію повісті Толкіна “Гобіт, або Туди і Назад”.

Трилогія складається з фільмів: “Хоббіт: Несподівана подорож”, “Хоббіт: Пустка Смоґа”, “Хоббіт: Битва п’яти армій”.

Фільми є вільною екранізацією повісті Толкіна. Вони розповідають про пригоди хоббіта Більбо Торбина і тринадцяти гномів на шляху до Одинокої гори, а також є передісторією до кінотрилогії “Володар перснів”.

Не залишилася Metro-Goldwyn-Mayer і осторонь фільмів про Бонда. Так, компанія зняла 23-й та 24-й фільми “Бондіани”.

“007: Координати “Скайфолл” вийшов у 2012 році. Назву цей фільм отримав на честь родового маєтку Джеймса Бонда. Наступна частина – 24-а- “007: Спектр” вийде на екрани цього року. В обох картинах головну роль виконає Деніел Крейг.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...