Нацрада України підібрала заміну російським серіалам

Телевізійний простір України замість російських серіалів заповнять корейські. Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. За його словами, однією...

Телевізійний простір України замість російських серіалів заповнять корейські.

Про це повідомив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко. За його словами, однією з причин такого рішення стала вартість кінопродукції з РФ.

«Тільки вдумайтеся: 20 — 25 тисяч доларів росіяни просять за епізод. А тепер інша пропозиція: 200 — 300 доларів за епізод! Це пропозиція від корейців», — розповів Артеменко. При цьому він зазначив, що роботи з Південної Кореї мають високим якістю, вишуканою драматургичностью сценарію, витонченим драматизмом героїв і яскравими, вражаючими планами».

4 червня на Україні набув чинності закон, спрямований на захист інформаційного телерадіопростору країни. В рамках його виконання державне агентство з питань кіно (Держкіно) заборонив до показу 162 фільми і телесеріали, які були вироблені в Росії з 1 січня 2014 року. Що стосується продуктів, випущених раніше, то їх буде відбирати спеціальна експертна рада на предмет пропаганди російських силових структур.

На початку березня Державне агентство України з питань кіно заборонило прокат 20 російських фільмів, тематика яких пов’язана з силовими структурами. Це такі картини, як «Снайпер», «Марш-кидок», «Служу Вітчизні», «Панове офіцери» і «Туман». Раніше відомство відмовило у прокатному посвідченні стрічці «Брат-2», «Спецназ», «Піддубний» і «Біла гвардія».

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...