В Коломийському районі запрацював сучасний асфальтний завод українського виробництва (фото)

В селі Матеївці поблизу Коломиї урочисто відкрився новий асфальний завод. Підприємство запрацювало передусім для забезпечення асфальто-бетонною сумішшю ремонту дороги Р-24, – так званої “Золотої...

В селі Матеївці поблизу Коломиї урочисто відкрився новий асфальний завод. Підприємство запрацювало передусім для забезпечення асфальто-бетонною сумішшю ремонту дороги Р-24, – так званої “Золотої підкови Карпат”.

 

Оновлення автошляху р-24 – перший крок для створення на базі етнографічних центрів Прикарпаття потужного, європейського рівня гірського курорту який з роками може стати реальною альтернативою колись туристичному Криму.

Відновлення так званої золотої підкови Карпат матиме серйозний вплив і на економіку краю. Адже роками в інфраструктуру Косівського та Верховинського районів не вкладалося жодної копійки. Через елементарну відсутність нормальної дороги, розвиток туризму та підприємництва був неможливим.

На проведення ремонтних робіт виділені мільйонні кошти. До ремонту залучені одні з кращих в Україні дорожніх підприємств, які працюють за сучасними технологіями, для якісних та ефективних робіт Коломийському районі дорожники спеціально звели великий асфальтний завод. Підприємство має всі шанси стати першою за останні роки ефективною цільовою інвестицією в розвиток інфраструктури краю.

zavod

Директор нового асфальтного заводу Ростислав Моклович каже, що асфальт виробляють за усіма європейськими стандартами з відповідними добавками. Викиди від роботи підприємства – мінімальні. Адже виробництво працює на газі, що мінімізує вплив на атмосферу.

завод

Машини виготовлені на вітчизняному підприємстві “Кредмаш” в Кременчуці. Таким чином, кошти з його зведення та запуску, вкладені українську економіку.

Окрім того, тридцять додатково створених робочих місць на новому виробництві, допоможуть відчуно збільшити надходження до місцевих бюджетів вже у цьому році.

“Завод видає не менше п’ятисот тон асфальто-бетону за день. Це, при ширині дороги сім метрів, дозволить застелити в день до семиста метрів шляху”, – каже директор виробництва. І додає: “Завод працює на газі, тобто передбачено мінімум шкідливих викидів. Працюють необхідні фільтри та волога очистка. Окрім цього, завод повністю комп’ютеризований. Вплив операторів – мінімальний. Це – сучасний завод українського виробництва”, – розповів Ростислав Моклович. Для оцінки якості асфальту на заводі скоро запрацює спеціальна міні-лобораторія.

Тепер, головне, довести розпочате до кінця, – каже Прикарпатський нардеп Юрій Соловей, який на урядовому і парламенському рівні добивався виділення інвестицій в мальоничий край.

20160604_131548

Нардеп обіцяє робити усе можливе, щоб домогтися в уряду виділення достатніх коштів для завершення ремонту “Золотої підкови Карпат” і зі сторони Верховини. Таким чином, туристична гуцульщина зможе по-справжньому відкрити себе Україні, – пишутьВерсії.

Категорії
Життя
Новини
Loading...