Зосина воля. У Франківську набирає популярності пабарня з цікавою легендою

Зовсім нещодавно на карті Івано-Франківська з’явився ще один розважальний заклад – пабарня “Зосина воля”. Незважаючи на віддаленість від середмістя, заклад набирає все більшої популярності...
Зовсім нещодавно на карті Івано-Франківська з’явився ще один розважальний заклад – пабарня “Зосина воля”. Незважаючи на віддаленість від середмістя, заклад набирає все більшої популярності серед франківців. І не дивно, адже може вразити навіть дуже завзятих гультяїв.

Тут людно, але не тісно, по-домашньому затишно та водночас – драйвово. Незвичний інтер’єр, жива музика, авторське пиво, добра кухня, тепла атмосфера та цікава легенда – це ще не все, чим може вразити відвідувачів “Зосина воля”. До слова, у пабарні є ще одна гарна особливість – тут ніколи не лунає російська пісня.

Співвласники закладу кажуть, що  це їхня принципова позиція – не слухати музики мовою агресора, а пропагувати українську пісню. 

І, треба підкреслити, у досить незвичний спосіб – пропонуючи заспівати гостям. Здавалося б, що тут незвичного? Звичайне караоке. Втім, це тільки на перший погляд. Адже у “Зосиній волі” співають на стільцях! Після того як колектив закладу привітає іменинників, гостям пропонують заспівати української пісні. Співати має вся компанія, вибравшись на стільці. А якій це вдалось найкраще – отримує подарунок від “Зосі”. 

Слід зауважити, вітають іменинників теж досить таки незвично – кличуть всіх на сцену, вітають усім колективом та дарують тортик зі свічкою – аби іменинник мав змогу побажати собі те, про що забули гості. Наостанок – “Многая літа” від усіх присутніх.

Розважальна програма стартує з 20:00. Спочатку тут грають та співають українські музики, потім – виступи сучасних гуртів, а танці до ранку забезпечує DJ.

Додає особливого шарму ресторану й оригінальний інтер’єр.  Має “Зосина воля” й цікаву легенду. Як тут стверджують, в Івано-Франківську 30 років тому існувала таємна спільнота під однойменною назвою, що мала на меті популяризацію українства у всьому світі. І серед її прихильників – багато відомих людей з українським корінням, про що говорить велике проукраїнське лоббі у всьому світі. 

Тож власники ресторану вирішили продовжити цю справу. Вони закликають франківців ставати агентами “Зосиної волі” та брати з собою у подорожі, відпустку чи відрядження газету Zosina wola, аби робити з нею світлини. Потім додавати фото у соцмережі та вигравати призи від закладу. 

Один із співвласників закладу Володимир Ясиновський зізнається, що “Зосина воля” була більше, аніж три роки його мрією. До останнього й не вірилось, що вдасться втілити її в життя. Втім, це таки вдалось, тож зараз вставлять перед собою амбітну мету – відкрити такі ж заклади й у інших містах України.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...