Ганяти бабок і охороняти міську раду – муніципальній варті “придумали” роботу

Новоствореному комунальному підприємству “Муніципальна варта” таки окреслили робочі завдання. На вихідних вони замінятимуть муніципальників і боротимуться зі стихійною торгівлею, а з 1 січня займуть...

Новоствореному комунальному підприємству “Муніципальна варта” таки окреслили робочі завдання. На вихідних вони замінятимуть муніципальників і боротимуться зі стихійною торгівлею, а з 1 січня займуть охоронні позиції в міській раді.

Про це сьогодні, 25 жовтня, на оперативній нараді оголосив мер міста Руслан Марцінків.

Марцінків наголосив, що стихійна торгівля процвітає в місті саме у суботу та неділю, а в ці дні муніципальні інспектори відпочивають, тому їхні функції вирішили передати муніципальним вартовим. Тепер бабок з центру ганятимуть саме вони.

Крім того, Марцінків оголосив, що з 1 січня члени “Муніципальної варти” охоронятимуть міську раду.

Вартові також підуть по школах: демонструватимуть учням муляжну зброю і розповідатимуть про дні проведені в АТО.

Начальник муніципальних вартових Дмитро Кухарук каже, що зараз вартові несуть охорону центральної частини міста, а також проводять роботи по підвалах і горищах будинків. Виявляють там безхатчинків. Чому мера не влаштовують теперішні охоронці міської ради, Кухарук не пояснив.

Нагадаємо, що 14 жовтня, на майдані Шептицького відбулось урочисте представлення нового КП “Муніципальна варта”, яке має слідкувати за порядком у місті. Довкола самого КП вже не перший місяць точаться розмови, багато місцевих активістів доцільності створення їх не розуміє, питання щодо остаточного статуту КП залишаються і в патрульних. 

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...