Марцінків закликав уряд залишити акцизні збори з роздрібної торгівлі тютюновими виробами у розпорядженні місцевих бюджетів

Міський голова Руслан Марцінків звернувся до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана із закликом не підтримувати законодавчі ініціативи, спрямовані на зменшення частки акцизного податку з реалізації...

Міський голова Руслан Марцінків звернувся до Прем’єр-міністра України В. Гройсмана із закликом не підтримувати законодавчі ініціативи, спрямовані на зменшення частки акцизного податку з реалізації суб’єктами роздрібної торгівлі підакцизних товарів тютюнових виробів, що зараховується до бюджетів об’єднаних територіальних громад та міських, селищних, сільських бюджетів. Відповідне звернення прийняли депутати на черговій сесії міської ради.

«Змінами до законодавства в частині бюджетно-фінансової децентралізації влади було скасовано низку податків до бюджетів органів місцевого самоврядування. Натомість з 2015 року за місцевими бюджетами було закріплено акцизний податок з роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, нафтопродуктами. Але викликає занепокоєння, що Мінфін планує скасувати збори акцизного податку з роздрібної торгівлі тютюновими виробами, що наповнював місцевий бюджет.

Для Івано-Франківська такі втрати коштуватимуть 42 млн. грн. щорічно. А це невідремонтовані дороги, парки, сквери, незбудовані садки.

Крім того, з 1 січня 2017 року скасовано акцизний податок на роздрібну торгівлю продуктами нафтопереробки. Втрати для бюджету Франківська становлять 48 млн. грн. щорічно. До всього іншого, тепер держава хоче скасувати пайову участь забудовників у розвиток інфраструктури міста. А ці кошти зараховують до бюджету розвитку міста і спрямовують на капітальні роботи. За січень-лютий 2017 року за цією статтею до міського бюджету надійшло майже 13 млн. грн. Тому депутатський корпус міської ради адресує звернення прем’єр-міністру України, аби він припинив законодавчі ініціативи, які повністю суперечать принципам децентралізації та позбавляють міста можливості розвиватися», – йдеться у зверненні.

Категорії
Життя
Новини
Loading...