Що можна безкоштовно відвідати в Івано-Франківську

Гуляти столицею Прикарпаття, милуватись архітектурою, насолоджуватись красою парків можна вічно, а головне — безкоштовно. Але де туристу-бюджетнику можна поїсти, відпочити, отримати заряд екстриму, не...

Гуляти столицею Прикарпаття, милуватись архітектурою, насолоджуватись красою парків можна вічно, а головне — безкоштовно. Але де туристу-бюджетнику можна поїсти, відпочити, отримати заряд екстриму, не витративши при цьому жодної гривні?

Культурно-освітня програма

Українці — нація, яка найбільше читає, тому чи не кожне місто славиться своїми безкоштовними бібліотеками. Івано-Франківськ у цьому списку не виняток. Обласна бібліотека обслуговує своїх читачів лише за наявності читацького квитка вартістю 20 гривень, який потрібно кожного року поновлювати. Але якщо у Вас в кишенях завалявся читацький десятирічної давності, то щоб потрапити в книжкове королівство досить сказати кодову фразу: “Я лише книжку здати”.

Наступним пунктом безкоштовного маршруту стануть численні магазини на «Стометрівці». Ходити можна безкоштовно, дивитись теж, але іноді здається, що краще б брали за вхід, тому що куди не зайдеш – все ж щось придбаєш.

Пов’язане зображення

У випадку, якщо на вулиці дощ, а щось подивитись все-таки хочеться врятує фортечна галерея “Бастіон”. Відвідувачі можуть побачити живу історію — старі фортечні мури, законсервовані та заховані під скло; виставку картин, яка періодично оновлюється.

Пов’язане зображення

Екстрим тур

Для любителів екстриму свої двері відчиняє Палац Потоцьких, точніше зачиняє. Якщо Ви маєте бажання подивитись на руїни палацу, беріть на озброєння навички паркуру і вперед через паркан.

Пов’язане зображення

Одразу після цього гарантоване безкоштовне знайомство з франківським відділком поліції, можлива навіть юридична консультація з приводу прав і обов’язків правопорушника громадського порядку. І звісно,виховна бесіда.

Дипломатична місія

Навіть якщо Ви не держслужбовець, не депутат, не фінансист і не бухгалтер — двері в Обласну державну адміністрацію і Податкову для Вас відчинені. Тут пароль простий: «Я в 204 кабінет», навіть якщо його в цій будівлі немає.

Обід і ночівля

Зазвичай всі туристи обідають в супермаркетах, тобто купують необхідні продукти і наминають за дві щоки. Але у випадку бюджетного туризму, найкращий варіант – Центральний ринок. Тут завжди усміхнена баба Ганя чекає клієнтів. На ринку діє золоте правило: доки не скуштував — не купуєш. Але якщо щось впало в око навички торгуватись стануть в пригоді.

Після ситного обіду хочеться і відпочити. Влітку хороший варіант – парк, газета, лавочка. Але взимку на допомогу приходять слова з пісні “Видели ночь, гуляли всю ночь до утра”, інакше без варіантів.

Категорії
Місто
Новини
Loading...