На Франківщині 23-річну матір підозрюють у вбивстві немовляти

Про зникнення дитини у поліцію повідомив 49-річний батько малюка. Чоловік вказанав, що дитина проживала разом з матір’ю у селі Кобаки Косівського району. Виїздом на...

Про зникнення дитини у поліцію повідомив 49-річний батько малюка. Чоловік вказанав, що дитина проживала разом з матір’ю у селі Кобаки Косівського району.

Виїздом на місце події працівників слідчо-оперативної групи та проведеними першочерговими слідчими (розшуковими) діями встановлено, що вчора, 28 травня на території лісового масиву поряд із с. Кобаки, в яру виявлено тіло немовляти. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив начальник ГУ НП в Івано-Франківській області Віктор Шкутов.

В ході слідчих дій встановлено, що 27 травня в обідню пору доби у матері дитини виник умисел на умисне позбавлення життя свого двомісячного сина. Провівши огляд тіла, правоохоронці виявили на шиї сліди від тканинного шнурка, що вказує на те, що матір обмотала ним шию дитини та шляхом удушення вбила його.

У подальшому, як встановило наразі слідство, підозрювана, з метою приховання слідів злочину, намагалася спалити його на території свого господарства, однак їй це не вдалося. Тоді молода жінка загорнула тіло у тканину і винесла його до лісового масиву, де залишила в глибині лісу в яру, при цьому знову спробувала спалити, щоб не залишати слідів.

Підозрювану затримали у порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення їй підозри у вчиненні злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У справі призначено проведення ряду експертиз.

Проводиться слідство. Згідно санкції вказаної статті, такий злочин карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Світлина від Віктора Шкутова.

Категорії
Життя
Новини
Loading...