Автомобілістка розповіла, який автомобіль, на її думку, буде ідеальним для жінки

Автомобілістки, як і автомобілісти, мають різні характери та смаки. Проте мало не всіх панянок за кермом поєднують однакові вимоги до автомобіля. Автомобілістка Ліда Кубарєва,...

Автомобілістки, як і автомобілісти, мають різні характери та смаки. Проте мало не всіх панянок за кермом поєднують однакові вимоги до автомобіля.

Автомобілістка Ліда Кубарєва, яка щодня їздить власною машиною на роботу розповіла яким має бути ідеальний автомобіль для жінки, пише Автопогляд.

“Для жінок більше важить комфорт і продуманість машини, ніж для чоловіків. Ця продуманість має виявлятися в дрібницях”, – каже Лада Кубарєва.

Панянкам зручніші автомобілі з високою посадкою сидіння, у них кращий огляд, легше паркуватися. Кермо та водійське крісло має регулюватися за висотою. Інтервал між педалями повинний бути мінімальний, щоб легко було тиснути на газ і гальма у вузькій спідниці. У жіночому авто пас безпеки має регулюватися за висотою у точці його кріплення до бічної стійки кузова.

“Регульована рульова колонка та сидіння за висотою просто необхідні дівчатам середнього й невисокого зросту. Зміна положення керма на себе і від себе надзвичайно важлива для вагітних. Також для останніх дуже бажана автоматична коробка передач. Якщо цього немає, пас неприємно тисне в груди. Деякі пані через це не пристібаються, а я кладу між грудьми й паском невелику подушечку. Вожу її з собою”, – говорить автомобілістка.

За її словами машина повинна бути з підсилювачем керма, електричними склопідйомниками та кондиціонером.

“Ці пристрої фізично полегшують управління автівкою. На “Жигулях”, на яких я вчилася їздити, цього начиння не було. Тому мені доводилося часто привставати із сидіння, щоб за допомогою ваги свого тіла заганяти важіль коробки передач на потрібну передачу. Також з потугами повертала кермо. Поки доїжджала до потрібного місця цим автомобілем, була вже втомлена”, – каже пані Ліда.

В автівці пані мають бути місця й відділення для невеликих речей – шухляди, ніші та додаткові бардачки.

“Основний бардачок повинен бути якомога більшим. Чим більший бардачок, тим менша дамська сумочка. Бардачка в моєму Chery QQ мені не вистачає. А крім нього немає, де приткнути дрібні речі. Я щодня на підборах. Щоранку біля машини доводиться перевзуватися у зручніше взуття для водіння. Його тримаю біля пасажирського сидіння, сумку з необхідними документами – на тому ж сидінні, багато речей вожу в багажнику. У Volkswagen мого чоловіка – два бардачки. Один – біля водія, інший – біля пасажира. Зручно, коли під сидінням водія встановлена шухляда для змінного взуття”, – додала жінка.

На думку Ліди Кубарєвої у козирках від сонця бажано, щоб були вмонтовані макіяжні дзеркальця з підсвіткою. Необхідне відділення для великих окуляр. Жінкам подобаються великі затемнені окуляри. Часто такі не поміщаються у стандартні авточохли. Тому до цієї деталі треба придивлятися заздалегідь, поки машина ще не куплена.

Бажано, щоб жіноче авто було обладнане підігрівом бічних люстерок, підігрівом крісел і потужною пічкою. Також необхідна система дистанційного запуску двигуна.

“Це надзвичайно потрібне обладнання. Інколи виходжу взимку в тонесеньких панчохах і поки відкопаю зі снігу машину, вже від холоду зуб на зуб не попадає. Сідаю в авто, а у ньому – морозильник. Ще й люстерка та заднє вікно замерзлі, не видно нічого. В такому холодильнику півдороги мушу їхати, поки пічка не нагріє все. У чоловіковому Volkswagen значно комфортніше. Автомобіль нагрівається за 4 хвилини”, – каже автомобілстка.

Інтервал між техобслуговуванням машини жінки має бути не меншим за 15 тисяч км, аби рідше мати мороки із вирішенням технічних питань. Пані цього не люблять. 

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...