Сексуальне насильство над дітьми: страшна статистика

У рамках 1227-го засідання Комітету міністрів Ради Європи 13 травня 2015 року було ухвалено рішення про оголошення 18 листопада Європейськам днем захисту дітей від...

У рамках 1227-го засідання Комітету міністрів Ради Європи 13 травня 2015 року було ухвалено рішення про оголошення 18 листопада Європейськам днем захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

На державному рівні розроблено Порядок розгляду звернень та повідомлень з приводу  жорстокого поводження з дітьми, або загрози його вчинення, затверджений спільним наказом Міністерства соціальної політики України,  Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я України,  де чітко прописано механізм взаємодії служб.

Статистичні дані свідчать, що в Україні одна з чотирьох дівчат, і один з шести хлопчиків можуть стати жертвою сексуального насильства до 18 років.

З початку року в Україні зареєстрували понад 4300 кримінальних проваджень за заявами про сексуальне насильство щодо дітей, повідомив заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв. За його словами, йдеться про 4700 постраждалих дітей.

90% осіб, які вчинила насильство – це родичі, батьки або ті, хто їх заміняє, знайомі батьків, тренери, репетитори, або такі ж неповнолітні, які донедавна могли бути знайомими або друзями жертви.

Сексуальне насильство є найстрашнішим видом насильства, яке поєднує в собі фізичне, психологічне, моральне насильство і залишає травму на все життя дитини.

Сексуальне насильство найважче довести, і за вчинення його найбільше покарання, адже об’єктом злочину є статева недоторканість і нормальний фізичний, психічний і соціальний розвиток неповнолітніх.

Чи не найгучнішою справою сексуального насильства на Прикарпатті за останній час стало згвалтування школярки у Калуші.

Читайте також: Патрульні поліцейські визволили львів’янина, якого змушували жебракувати в Івано-Франківську

Категорії
Новини
Новини
Loading...