Лікарі розповіли як уникнути переохолодження зимою

Експерт розповів, що для уникнення переохолодження, потрібно вибирати одяг в залежності від погодних умов і фізичної активності. Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA розповів...

Експерт розповів, що для уникнення переохолодження, потрібно вибирати одяг в залежності від погодних умов і фізичної активності.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA розповів Головний лікар Київського міського Центру здоров’я Отто Стойка.

“Люди, які працюють на вулиці та мало рухаються, повинні одягатися тепліше. Це стосується і взуття з товстою підошвою. У містян має бути багатошаровий одяг, зі спортивними елементами, що легко розстібається, дихає, бо ми часто відчуваємо перепади температур: вийшли на мороз, потім зайшли в тепле приміщення.  Потрібно щоб людина не пітніла, і потім не виходила спітніла на мороз “, – каже Стойка.

У мінусові температури варто побоюватися обмороження.

“Треба звертати увагу на кінчики носа, вух, щік і пальці, періодично перевіряти чутливість. Не розтирати снігом, тому що сніг на морозі травмує і дряпає шкіру. Якщо людина втратила чутливість, не варто користуватися гарячою водою. Треба відігріватись в сухому, і загальне відігрівання, а пальці – у вовняний одяг », – продовжує О. Стойка.

Якщо проблемні ділянки побіліли, слід негайно звернутися до лікаря.

Для зігріву також не можна використовувати алкоголь.

«Він не зігріває, він дає відчуття, але більше виводить тепло. Не кажучи вже про психологічний вплив, він притупляє відчуття болю, відчуття адекватного сприйняття. Можна навпаки обморозитися або замерзнути », – повідомив експерт.

У будинку повинно бути комфортне тепле повітря, щоб уникнути переохолоджень.

Читайте також: Стало відомо, де в Івано-Франківську можна придбати новорічну ялинку

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...