Невідома речовина, від якої постраждало 5 школярів, куплена на ринку

Невідому речовину, від якої постраждали 5 школярів, учень придбав на ринку. Батьків можуть притягнути до адмінвідповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків. Прикрий випадок трапився...

Невідому речовину, від якої постраждали 5 школярів, учень придбав на ринку. Батьків можуть притягнути до адмінвідповідальності за неналежне виконання своїх обов’язків.

Прикрий випадок трапився в франківській школі №19, що на вулиці Хоткевича. Відомо, що учень 6-В класу придбав електронну цигарку в учня 7 класу. Під час перерви хлопчина зі своїм однокласником намагалися заправити цигарку невідомим розчином, який в результаті розлився у приміщенні класу на парту. Це сталося під час перерви. Оскільки це не учні початкових класів, то вчителя з ними не було під час перерви. Після цього у класі п’ятеро учнів поскаржилися на головний біль і нудоту. Чотирьом дівчатам надала медичну допомогу шкільна медсестра, ще одну дівчинку госпіталізували до міської дитячої лікарні, пише МІСТО.

Медики припускають, що 12-річна дитина отруїлась речовиною, яку заправляють в електронні цигарки. Потерпіла госпіталізована до обласної дитячої клінічної лікарні, її стан задовільний. Ймовірно сьогодні дитину випишуть додому.

Заступник начальника департаменту освіти та науки Івано-Франківської міськради Наталія Микула розповіла, що вчора директор ЗОШ №19 Микола Білоокий повідомив департамент освіти про цей інцидент.  Дирекція школи викликала на розмову батьків обох учнів для з`ясування обставин.

Від директора школи надійшла заява, щоб правоохоронці здійснили перевірку і дали оцінку таким діям учнів. Вчора працівники превентивної діяльності спільно з шкільними офіцерами поліції опитали дітей. Сьогодні правоохоронці викликали до себе батьків, – повідомила начальник сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності  ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Ця олія дійсно має специфічний запах. Ми досліджуємо, що це таке, – додала вона.

Бойчук каже, що законом не забороняється використання електронної цигарки.

Сам же товар учень придбав в районі вул. Тичини біля ринку. За його словами, заправка йшла в подарунок.

Матір потерпілої заяву в поліцію поки не написала. Проте, навіть якщо її не буде, то на батьків учнів, які використовували цигарку, поліцейські складуть протокол за ст. 184 КУпАП.

Правоохоронці та освітяни з’ясовують обставини інциденту.

Нагадаємо, у Франківську 12-річна школярка потрапила до лікарні через електронну цигарку.

Читайте також: Понад 170 тисяч абітурієнтів уже зареєструвалося на пробне ЗНО

Категорії
Новини
Новини
Loading...