У Франківську на Алеї слави встановили зірку на честь відомого хірурга. ФОТО

Сьогодні в Івано-Франківську на Алеї слави, що розташована на вулиці Шевченка, відкрили таблицю відомому хірургу Лідії Дмитрів. Її ім’я тепер поруч із першим бургомістром Станиславова...

Сьогодні в Івано-Франківську на Алеї слави, що розташована на вулиці Шевченка, відкрили таблицю відомому хірургу Лідії Дмитрів.

Її ім’я тепер поруч із першим бургомістром Станиславова Антоном Суханеком на вул. Шевченка, інформує МВК.

Лідія Дмитрів врятовала тисячі людських життів. Для неї понад усе були інтереси звичайної, простої людини і ніколи нічого не бажала особисто для себе.

“Лідія Дмитрів була завідувачкою хірургічного відділення міської лікарні та заслуженим лікарем України. Насправді у професії лікаря важливо не тільки лікувати тіло, але й стати справжнім лікарем людських душ. На її лікарській практиці – тисячі врятованих людських життів. Насправді, наше місто багате відомими та важливими постатями. Тому вважаю хорошою традицією щороку відкривати одну табличку на Алеї слави”, – наголосив міський голова Руслан Марцінків. 

Ім'я Лідії Дмирів поповнило Алею слави відомих франківців

Ім'я Лідії Дмирів поповнило Алею слави відомих франківців

До слова, Алею слави відомих франківців відкрили минулого року на День міста. Очолив її перший бургомістр Станиславова Антоні Суханек. 

Лідія Дмитрів

Лідія Дмитрів – знаний на Прикарпатті хірург, міський хірург, заслужений лікар України.

Лідія Іванівна народилася 19 листопада 1949 року в місті Івано-Франківську. У 1973 році закінчила Івано-Франківський медінститут і з того часу працювала хірургом у другій міській лікарні. З 1989 року була членом Всеукраїнського лікарського товариства.

З 1998 року у зв’язку з реорганізацією медичної служби міста Івано-Франківська працювала завідувачем хірургічного відділу Центральної міської лікарні та міським хірургом.

У березні 2002 року безпартійну Лідію Дмитрів обрали депутатом обласної ради IV скликання по виборчому округу № 16. У березні 2006-го знову стала депутатом облради від блоку партій “Національний вибір”. Вона була незмінним членом постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, членом редакційної ради обласного телебачення “Галичина”.

Важка хвороба обірвала життя Лідії Дмитрів 10 червня 2009 року.

Читайте також: Три дні у Франківську замість тролейбуса №2 курсуватиме автобус. СХЕМА

Категорії
Новини
Новини
Loading...