На Прикарпатті видано вже понад 3 тисячі «пакунків малюка»

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Директор департаменту соціальної політики ІФ ОДА Володимир Корженьовський. «Видано більше трьох тисяч «пакунків малюка». Всім хто народив з...

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Директор департаменту соціальної політики ІФ ОДА Володимир Корженьовський.

«Видано більше трьох тисяч «пакунків малюка». Всім хто народив з вересня по грудень. Решта – роздані по пологових будинках», – говорить Корженьовський, передає Фіртка.

За словами посадовця, через внесені зміни до законодавчих актів пакунки будуть видаватися не при виписці, а при народженні дитини відразу.

Нагадаємо, що бебі-бокси або пакунки малюка – це одноразова допомога на кожного новонародженого, ухвалена урядом з метою збільшити народжуваність в Україні.

Це коробка, яка міститиме необхідні для малюка речі (пелюшки, підгузки, чоловічки, ковдри тощо). Такі бокси зможуть отримувати п’ять категорій сімей, які зареєстровані в Івано-Франківську. Зокрема, це для дітей, які народились в сім’ях учасників АТО, коли народилася двійня, трійня, коли в сім’ї є п’ятеро і більше дітей. Крім того такі бокси отримуватимуть молоді сім’ї, де обоє батьків студенти до 21 року.

Видачу бебі-боксів мали розпочати з 1 вересня, але на ділі видавати українкам пакунки почали лише з середини вересня. Наприкінці літа уряд вніс зміни у відповідну постанову: прописали, що бебі-бокси видаватимуть не пізніше 30 днів від народження.

Читайте також: Молода матуся з Долини оприлюднила огляд “Пакунку малюка». ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...