Поліцейські Прикарпаття завершили досудове розслідування щодо організованої групи із розкрадання скрапленого газу. ФОТО

Прикарпатські поліцейські завершили досудове розслідування справи щодо організованої групи із розкрадання скрапленого газу. Відділом розслідування особливо важливих злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в...

Прикарпатські поліцейські завершили досудове розслідування справи щодо організованої групи із розкрадання скрапленого газу.

Відділом розслідування особливо важливих злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області 2 січня 2020 року завершено розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, щодо членів організованої групи (шести посадових осіб) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми в складі організованої групи) та ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення в складі організованої групи) КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що з березня по грудень 2018 року, члени організованої злочинної групи віком від 30 до 50 років мешканці Івано-Франківської та Львівської областей, що були посадовими особами дочірнього підприємства «Івано-Франківськ-Пропан» ПАТ «Івано-Франківськгаз», організували злочинну схему привласнення скрапленого газу, закупленого за заниженими цінами для потреб населення, а в подальшому його реалізацію за комерційними цінами приватним структурам. При цьому підозрювані підлаштовували злочинні дії під господарську діяльність шляхом внесення недостовірних відомостей у бухгалтерську документацію.
За вказаний період членами зазначеної організованої групи було привласнено та розтрачено скраплений газ в кількості 93,81 т. на загальну суму 832837, 45 грн.

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.

У результаті проведення процесуальних заходів у підозрюваних осіб, правоохоронцями вилучено 500 тисяч доларів США, 22 тисячі євро, 240 тисяч гривень, золоті злитки на понад 8 мільйонів гривень (в еквіваленті національної валюти), «чорнові» записи та іншу документацію.

Одному із підозрюваних, судом було обрано запобіжний захід у виді –домашнього арешту, іншим п’ятьом обрані запобіжні заходи у виді – грошової застави.

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.

Світлина від Поліція Івано-Франківської області.

Читайте також: Марцінків та його команда провели “Чорну п’ятницю” у Чернієві. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...