У Мінсоцполітики нагадали, які фактори впливають на розмір субсидій

Під час визначення розміру субсидії, яка надається для оплати житлово-комунальних послуг, береться до уваги тариф, умови проживання та доходи родини. Таким чином, розрахунок відбувається індивідуально. Про це заявив заступник...

Під час визначення розміру субсидії, яка надається для оплати житлово-комунальних послуг, береться до уваги тариф, умови проживання та доходи родини. Таким чином, розрахунок відбувається індивідуально.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко під час ефіру одного з телеканалів, пише “ТСН”.

Рахунок за житлово-комунальні послуги – річ індивідуальна. Ми можемо говорити про середні показники, але не треба забувати про те, що рахунок складається з двох величин, а саме: з тарифу за послугу та кількість спожитої послуги”, – сказав посадовець.

За його словами, на розмір субсидії впливають такі фактори:

– умови проживання людини (параметри тих послуг, які людина використовує);

– ціна і тариф, яка встановлена відповідним органом для конкретного виду послуги;

– доходи членів домогосподарства.

Музиченко пояснив, що індивідуальний підхід полягає в тому, що кожна українська родина має свій визначений відсоток платежу, який є індивідуальним і сплачується відповідно до доходів. Крім того, кожен українець може у будь-який час обрати, яким чином хоче отримувати виплату: безготівково чи готівкою. За його словами, нині більша частина громадян отримують компенсацію готівкою. Це 95% отримувачів субсидій.

У держбюджеті-2020 передбачено 47,6 млрд грн на виплату пільг і субсидій щодо житлово-комунальних послуг. Cередній розмір субсидії становить близько 1200 грн, пільги -750 грн.

У лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично – без потреби додатково звернення громадян.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: “Його не можна зупинити”: українка розповіла про коронавірус в Італії

Категорії
Новини
Новини
Loading...