Про Вигодську вузькоколійку та незвичайний музей на Івано-Франківщині. ВІДЕО

У центрі спадщини Вигодської вузькоколійки немає музейних експонатів. До всіх предметів і стендів можна торкатися руками. За чотири роки існування центру нічого не зламали....

У центрі спадщини Вигодської вузькоколійки немає музейних експонатів. До всіх предметів і стендів можна торкатися руками. За чотири роки існування центру нічого не зламали. Кількість відвідувачів зросла з п’яти до 11-ти тисяч у рік.

“Ми розказуємо про ту спадщину, яку отримали: природню, промислову. Якщо про природню, то розповідаємо про наші Карпати, що у них росте, що літає, що бігає, про річкову екосистему Карпат, також інформуємо і про деревообробку та транспортування деревини”, – каже директор КП “Центр спадщини Вигодської вузькоколійки” Сергій Андрусяк, пише “Суспільне”.

Центр розташований у найдавнішому (1885 рік) житловому будинку селища Вигода. Тут колись була резиденція барона Леопольда Поппера фон Подграгі – засновника вузькоколійки.

Вигодська вузькоколійка є найдавнішою і найкоротшою із діючих в Україні вузькоколійних залізниць. Її довжина – близько 7 км. Цей маршрут можна проїхати на туристичному карпатському трамвайчику. Він стартує біля центру спадщини Вигодської вузькоколійки.

 Читайте також: На Донбасі – десять порушень “тиші”, один воїн поранений

Категорії
Новини
Новини
Loading...