У Івано-Франківську відкрили нове “Urban” кафе (фото)

«UrbanSpace 100» – це перший в Україні громадський ресторан. Засновниками проекту виступили 100 меценатів, які вирішуватимуть, на які проекти розвитку міста направлять прибуток. Кожен...

«UrbanSpace 100» – це перший в Україні громадський ресторан. Засновниками проекту виступили 100 меценатів, які вирішуватимуть, на які проекти розвитку міста направлять прибуток.

Кожен зробив благодійний внесок у сумі 1000 доларів США. Відтак кошти було витрачено на відкриття закладу, передає ГК.

«UrbanSpace 100» – це соціальне підприємство у форматі ресторану. Унікальність його полягає в тому, що прибуток направлятиметься винятково на реалізацію громадських проектів Івано-Франківська.

«Власне, «Urban Space 100» буде використовуватися як відкритий майданчик для презентацій, обговорень міських ініціатив, проектів розвитку, вивчення досвіду міст світу та інших некомерційних заходів, відкритих для усіх містян», – зазначив Віктор Загреба, представник громадської організації “Тепле місто”. 

За словами організаторів, окрім, власне, ресторану, в «UrbanSpace 100» функціонуватимуть також магазини дизайнерських речей, сувенірів і книг, будуть відбуватися кінопокази і концерти.

На відкритті ресторану також проходила панельна дискусія на тему «Як розвивати громадський простір?», а ввечері у закладі зіграє гурт «Zapaska», український дует, який виконує альтернативну поп-музику.

Джерело: Галицький Кореспондент

Категорії
Життя
Новини
Loading...