У Франківську на День міста виїдуть нові автобуси маршруту №27

До 356-ї річниці від дня заснування міста Івано-Франківська, який відзначатимуть 7 травня, міський голова Руслан Марцінків обіцяє запустити шість автобусів на маршрут №27, який...

До 356-ї річниці від дня заснування міста Івано-Франківська, який відзначатимуть 7 травня, міський голова Руслан Марцінків обіцяє запустити шість автобусів на маршрут №27, який обслуговуватиме КП “Електроавтотранс”.

 Як повідомлялося, нещодавно до Івано-Франківська доставили перший великогабаритний автобус “Богдан” на 27-й маршрут.

“Щодо 27-го маршруту ми прийняли рішення, що нема сенсу виводити один автобус чи два. Ми хочемо на День міста відкрити повноцінний маршрут. Тобто, шість автобусів випустити, щоб вони їздили і ми чітко відповідали за цей маршрут. Це прототип того, як би мав працювати комунальний автобусний транспорт”, – сказав Руслан Марцінків в ефірі ТРК “Вежа”.

За його словами, у мерії сподівалися, що автобуси привезуть до 15 квітня, однак виробник виправляє зауваження, пише КУРС.

“Приїхав цей новий автобус, і ми написали вісім зауважень до автобуса. Так, він низькопідлоговий. Так, там коробка-автомат, а не механіка. Тобто це вже зовсім інше покоління, але є певні моменти. Це виробник України. Він українець. Чому він дешевший у 3,5-4 рази за “іноземців”. Тому що є нюанси, – сказав Марцінків. – І знову-таки ми “Богдану” (виробнику) давали зразу настанову, що дороги у нас не в найкращому стані, не скрізь є. Хоча по маршруту 27 не найгірші дороги. Тому надіємося, що все буде гаразд”.

До речі, КП “Електроавтотранс”, за результатами тендеру, 14 листопада минулого року уклало договір з ТОВ “БАС МОТОР” на поставку цих автобусів. Ціна договору – 23,4 млн грн (3,9 млн грн – за одиницю). Підприємство зобов’язалося доставити товар до  Івано-Франківська до 31 квітня 2018 року.

Читайте також: “Електроавтотранс” отримав перший великогабаритний автобус. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...