Конкурс для жінок з інвалідністю “Берегиня” провели у Франківську

Конкурс “Берегиня” для жінок із інвалідністю провели сьогодні в Івано-Франківську. Організувала його обласна громадська асоціація людей з інвалідністю. Такий конкурс проводять вшосте. Конкурс відбувається...

Конкурс “Берегиня” для жінок із інвалідністю провели сьогодні в Івано-Франківську. Організувала його обласна громадська асоціація людей з інвалідністю. Такий конкурс проводять вшосте.

Конкурс відбувається у приміщенні обласної “Просвіти”. До участі готуються жінки з різних районів Івано-Франківщини. Усі вони є переможницями районних конкурсів. Жінки виставили свої роботи і підготували художні номери, повідомляє Суспільне.

Конкурс для жінок з інвалідністю "Берегиня" провели у Франківську

Орислава Малоглова представляє Городенківщину. У цьому конкурсі вона вперше. Тут сьогодні жінка виставила колекцію хусток. Також підготувала гумореску та пісню, музику до якої написала сама.

“Жінка є берегинею роду, жінка – початок усього живого, і тому я беру участь у цьому конкрсі. Ти відчуваєш, що ще живеш. Відчуваєш, що ти потрібен. Бачиш таланти інших людей, щось запозичуєш для себе, а хтось у тебе. І це дуже корисний конкурс, він надихає жінок на те, що они відчувають себе ще жінками”, – каже Орислава Малоглова.

Учасниця з Івано-Франківська Ксенія Кузнецова для конкурсу підготувала танець. Також жінка професійно займається зачісками й макіяжем. Ксенія розповідає, що конкурс “Берегиня” дає можливість заявити про свої здібності.

Конкурс для жінок з інвалідністю "Берегиня" провели у Франківську

Беруть участь у конкурсі жінки від 20 до 80 років. Судді оцінюють учасниць за кількома критеріями. Жінки повинні представити себе, розповісти про своє хобі, показати таланти. У конкурсі “Берегиня-розумниця” оцінюють знання учасниць у різних сферах – від науки до історії. Ще два критерії – винахідницво та дефіле.

Конкурс для жінок з інвалідністю "Берегиня" провели у Франківську

“Щоб вони не боялися виходити між людей, представляти себе, вони ж такі самі, як і всі. Після цього конкурсу жінки розуміють, що вони можуть все. Може вийти показати, яка вона гарна, розумна, і історію знає, і не боїться вийти перед суддями. Це піднімає їхній дух, взагалі вони виходять осяяні після цього конкурсу”, – ділиться голова обласної громадської асоціації інвалідів Ганна Гринів.

Категорії
Життя
Новини
Loading...