Навіщо Ярош намагається сподобатися Кисельову

Заява лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша про продовження бойових дій його підрозділами всупереч мінським домовленостям є звичайним піаром, яким, тим не менше, не погребує...

Заява лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша про продовження бойових дій його підрозділами всупереч мінським домовленостям є звичайним піаром, яким, тим не менше, не погребує скористатися російська пропаганда.

Сьогодні поранений в зоні АТО лідер “Правого сектору” Дмитро Ярошрозповсюдив заяву, в якій висловив свій скепсис щодо мінських мирних домовленостей та запевнив, що залишає за собою право продовжити активні бойові дії, до повного звільнення українських земель.

В цілому головний “правосек” підтримав мирні зусилля Петра Порошенка, зазначивши, що той “робить усе можливе”, але з Росією та Путіним будь-які домовленості  неможливі, адже “вони їх ніколи не дотримаються”.

“ПС вважає, що будь-які домовленості з проросійськими терористами не мають жодної юридичної сили, протирічать існуючій Конституції України, а отже їх виконання не є обов’язковим для громадян. Тому, у випадку якщо ЗСУ отримають наказ на відвід важкої техніки та артилерії і невідкриття вогню, ДУК ПС залишає за собою право продовжити активні бойові дії згідно власних оперативних планів, до повного звільнення українських земель від російської окупації”, – написав Ярош.

При цьому лідер “Правого сектору” не уточнив, що він має на увазі під “відведенням важкої артилерії” – чи то відведення, заплановане після припинення вогню мінськими домовленостями, чи то вкид від сумнозвісного каналу “112” про заборону українським військовим відсьогодні використовувати артилерію. Звісно, останнє в Міністерстві оборони досить швидко спростували, але у випадку з Ярошем це не має великого значення. Адже цілком очевидно, що очільник “Правого сектору” просто вирішив використати слушну нагоду, аби вкотре показати себе нестримним патріотом і справжнім бійцем за Україну.

Можна навіть не сумніватися, що ніяких бойових дій сам по собі добровольчий корпус Яроша не вестиме, бо просто не має достатніх сил і засобів для цього, і єдиним наслідком заяви Яроша буде інформаційний шум, який мабуть додасть Ярошу балів серед його радикально-патріотичного електорату. Крім того, російські ЗМІ отримали чергову нагоду згадати про головного “правосєка”, яким ще донедавна лякали усіх російськомовних немовлят путінської імперії, що може теж потішити самолюбство Яроша, але жодної практичної користі від войовничого піару політика бути не може. А от шкода таки буде. Власне, своєю заявою Ярош підіграв терористам Донбасу та росіянам, які одразу ж після мінських переговорів почали заявляти, що Україна не збирається дотримуватися підписаних угод і уже на наступний день отримали аргумент на користь цієї версії з вуст найрозпіаренішого в Росії “бендерівця”, який цілком можна використати як привід самим не дотримуватися мирних угод. 

Варто нагадати, що “Правий сектор” не вперше грішить діями, які можна було б сприймати як свідому чи несвідому провокацію. Згадаймо, наприклад, гучну заяву Яроша про намір підірвати українську газотранспортну систему, аби підірвати економіку Росії; або ж заява про розгортання партизанської війни в Криму, якою “підставив” кримських татар. 

Отже, можемо констатувати, що в гонитві за політичним піаром “Правий сектор” вкотре робить, як мінімум непродумані речі, чим підігрує російській пропаганді та окупантам.

Джерело

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...