Хто керуватиме Івано-Франківськом після виборів?

Це питання набуде актуальності в разі перемоги чинного мера Віктора Анушкевичуса на довиборах до Верховної ради України по 83 мажоритарному окрузі. Однак, зважаючи на...

Це питання набуде актуальності в разі перемоги чинного мера Віктора Анушкевичуса на довиборах до Верховної ради України по 83 мажоритарному окрузі.

Однак, зважаючи на заплутаність передвиборчих рейтингів така ситуація цілком вірогідна, через що відповідь слід шукати у Законі України “Про місцеве самоврядування в Україні”,частина 2 статті 42 якого декларує, що “у разі звільнення з посади міського голови у зв’язку з достроковим припиненням його повноважень, повноваження міського голови здійснює секретар відповідної міської ради”. Отже, нема жодних сумнівів з приводу того, що Івано-Франківська “Свобода” із своїм псевдокандидатом, виключно, “грають на руку” діючому меру.

Таким чином в Івано-Франківську повноваженнями міського голови буде наділений секретар міської ради 29-ти літній “свободівець” Микола Вітенко, який є п’ятиразовим чемпіоном області з шашок, а посаду секретаря обіймає з 29 грудня 2012 року.

Нагадаємо, що Микола Вітенко уже змагався із Віктором Андрюсовичем на тему “чий патріотизм довший”, однак через свою молодість зазнав очевидної поразки (прізвище Вітенка виявилося невідомим навіть поширювачам партійної газети “Свобода” у Станіславові). 

Ситуація із отриманням абсолютного керівництва над містом зручна для місцевої “Свободи”, вважають політологи. Це, в першу чергу, додатковий адмінресурс напередодні потенційних перевиборів складу місцевих рад, які можуть відбутися вже восени цього року в рамках т.зв. програми повного перезавантаження влади в Україні.  По-друге, це перспективна можливість довести жителям міста здатність “свободівців” до ефективного магістрат-менеджменту. Однак, далеко не усі розділяють прихильність до таких перспектив, мотивуючи таку ситуацією виключним правом однієї політичної сили на управління міською господаркою.

Однак жителям міста залишається тільки спостерігати за управлінськими вміннями “Свободи” та висловити свої думки уже на потенційних місцевих виборах, підкріпивши свої доводи відповідними позначками у бюлетенях.  

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...