Франківські депутати закликали містян зберігати спокій та не піддаватись на різноманітні провокації

Щойно розпочала свою роботу 55 позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. В сесійній залі зареєстровано 33 депутати міської ради. У зв’язку з відпусткою міського голови Віктора...

Щойно розпочала свою роботу 55 позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. В сесійній залі зареєстровано 33 депутати міської ради.

У зв’язку з відпусткою міського голови Віктора Анушкевичуса, головуючим на сесії є секретар міської ради Микола Вітенко. За це проголосували 32 присутні депутати.

Микола Вітенко зачитав звернення до Презента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради України В. Гройсмана та до мешканців міста Івано-Франківськ.

«У зв’язку із трагедією 11 липня 2015 року в місті Мукачево, внаслідок якої загинули люди та є поранені», депутати звертаються до мешканців міста з проханням зберігати спокій та не піддаватись на різноманітні провокації.

У зверненні також закликали підтримати ініціативу народного депутата Андрія Іллєнка щодо створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо розслідувань цих сумнозвісних подій.

«Подї у Мукачево свідчать про небезпеку, пов’язану з діяльністю в краї злочинних угрупувань із яскраво вираженими сепаратистськими позиціями. Трагічні події вчергове підтверджують що бездіяльність правоохоронних органів відносно контрабандної мафії веде до втрати людських життів! Очільник Міністерства Внутрішніх Справ Арсен Аваков та інші керівники мають нести відповідальність за жахливі події, які спалахнули у Мукачевому. Жодна депутатська недоторканність чи політична протекція не можуть стати перепоною у покаранні винних. Очевидно, що стрілянина у Мукачевому – лише «верхівка айсберга» бандетизму, що процвітає на Закарпатті зі своєю окремою «столицею» у Мукачевому. Бездіяльність правоохоронних органів провокує безлад і самосуди», – йдеться у зверненні.

Депутат Сергій Борзов запропонував не політизувати це звернення та забрати другий абзац, в якому йдеться про «Свободу».

Крім того депутат Ростислав Кукурудз запропонував прописати у зверненні перед тим, як карати винних провести обєктивне розслідування.

За це проголосували всі присутні депутати.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...