Скільки людей буде жити на Землі до 2100 року – думка експертів

Спеціалісти підрахували, скільки людей буде проживати на Землі до 2100 року і представників якої раси на планеті буде більше. Згідно з прогнозами, озвученим представником...

Спеціалісти підрахували, скільки людей буде проживати на Землі до 2100 року і представників якої раси на планеті буде більше.

Згідно з прогнозами, озвученим представником ООН Джоном Уилмотом (John R. Wilmoth), до 2050 року число жителів Землі збільшиться з нинішніх 7,3 до 9,7 млрд. До кінця XXI століття ця цифра досягне 11,2 млрд. Зростання числа жителів планети може зупинитися і раніше, але для цього в розташованих південніше Сахари африканських країнах повинна знизитися народжуваність. А ймовірність цього поки невисока.

Передбачається, що до 2100 року населення чорного континенту в цілому збільшиться до 1,2 млрд до 3,4-5,6 млрд жителів. Незважаючи на падіння сумарного коефіцієнта народжуваності в Африці, вона знижується набагато повільніше, ніж це було в Азії та Латинській Америці в 1970-е роки (тоді там мала місце стабілізація чисельності населення). До речі, саме Азія залишиться самим густонаселеним земним регіоном, і до середини століття на її території будуть проживати 5,3 млрд осіб.

Вчені також вказують на старіння населення і необхідність забезпечувати гідне життя літнім людям. Зараз ці питання найбільше актуальні для Японії та Італії. Але в майбутньому з такою трудністю зіткнуться, крім іншого, Китай, Індія і Бразилія. Їм доведеться виділяти на соціальні потреби більше коштів.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...