Віра у легкі гроші, вчергове збагатила шахраїв і зробила біднішим франківця на 60 тис. грн.

Не зважаючи на численні застереження правоохоронців іпублікації у пресі, франківці продовжують вестися на смс про виграш автівки.  Сьогодні до обласного відділенні кіберполіції звернувся іванофранківець,...

Не зважаючи на численні застереження правоохоронців іпублікації у пресі, франківці продовжують вестися на смс про виграш автівки. 

Сьогодні до обласного відділенні кіберполіції звернувся іванофранківець, якого ошукали смс-шахраї за стандартною схемою про виграш авто 

На телефон його дружини прийшло смс з повідомлення про виграш автомобіля марки “Шкода”, в якому було вказано номер телефону і адресу шахрайського сайту.

Нагадуємо, що подібні сайти є фейковими і будь-яка інформація на них – неправдива. На офіційному сайті автодилера “Шкода” є повідомлення, в якому чітко зазначено, що автодилер подібних акцій не проводить: http://uk.eurocar.com.ua/news/frauds/

Отже, в фейковому смс був вказаний телефон, за яким і зателефонував довірливий франківець. Звісно, по ньому шахраї підтвердили виграш, а також повідомили, що необхіно заплатити податок за виграш, згодом перевести кошти за виготовлення документів тощо. Таким чином чоловік позбувся більш як 60 тис. грн. 

В кіберполіції вкотре застерігають франківців бути пильними і не довіряти оманливим смс, електронним повідомленням і фейковим сайтам. Всю інформацію просять перевіряти, або звертатися для уточнення її до того ж відділу кіберполіції.

В Івано-Франківській області за тел.: (0342) 75-11-57, або на номер керівника відділу протидії кіберзлочинам Карпатського управління кіберполіції: (097) 84 89 366.

Категорії
Життя
Новини
Loading...