УКРОП відкрив дитячо-спортивний майданчик у селі Лесівка Богородчанського району

У селі Лесівка Старобогородчанської об‘єднаної територіальної громади відбулося подвійне свято. До Дня села, яке жителі та гості цього населеного пункту відзначали у свято Успіння...

У селі Лесівка Старобогородчанської об‘єднаної територіальної громади відбулося подвійне свято. До Дня села, яке жителі та гості цього населеного пункту відзначали у свято Успіння Пресвятої Богородиці, було приурочено ще й відкриття дитячо-спортивного майданчика.

Його встановлення стало можливим завдяки участі і перемозі проекту на будівництво майданчика в VI-ому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Ініціатором подання проекту на конкурс виступив активіст УКРОПу, уродженець села Лесівка Василь Каратніцький.

За умовами конкурсу розмір співфінансування з обласного бюджету склав 120 тисяч гривень. Решту коштів було виділено з бюджету Старобогородчанської ОТГ. Варто зазначити, що подібні ініціативи, які стосуються дозвілля дітей та молоді, Ярослав Здерка, голова об‘єднаної громади, підтримує завжди, адже дотримується думки, що дитина повинна рости з відчуттям, що держава дбає про неї і про її потреби.

Практичну всю організаційну (і не тільки) роботу взяв на себе депутат Старобогородчанської ОТГ Михайло Каратніцький, який подбав про те, щоб дітям тут було весело і безпечно, а молодь могла з користю провести дозвілля. Всі об‘єкти на дитмайданчику були виготовлені, встановлені і пофарбовані місцевими жителями. А атракціонів тут – чимало. Карусель, балансир, ігровий комплекс з гіркою та драбинкою, гойдалки, пісочниця, лавочки, футбольні ворота, турніки, бруси – тут завжди можна буде знайти заняття до душі.

На урочистості зібралося чи не все село. У святковому відкритті дитмайданчика взяли участь голова Старобогородчанської ОТГ Ярослав Здерка, депутат обласної ради VI-го демократичного скликання Тарас Парфан, керівник секретаріату Богородчанської районної ради Юрій Іванишин, старости та працівники об‘єднаної громади, депутати районної ради.

Після урочистого перерізання стрічки місцевий парох о.Віктор Буянов окропив дитячо-спортивний майданчик свяченою водою. З привітальним словом до всіх присутніх звернувся Ярослав Здерка, який вручив від імені об‘єднаної громади подяки людям, які найбільше долучилися до облаштування майданчика і підготовки урочистого його відкриття – Михайлу Каратніцькому, керівнику комунального підприємства «Старобогородчанської сільської ради» Дмитру Тимішаку та директору Лесівського сільського клубу Марії Стефанів. До привітань долучилися о.Віктор Буянов, староста села Лесівка Галина Сем‘янів, Василь Пронь, Богдан Білоус та багато інших відомих вихідців села, а також гості свята.

«З маленьких перемог складаються великі, – звернувся до учасників свята Тарас Парфан, за сприяння якого реалізовувався проект. – А велика – це те, чого ми завжди прагнемо – жити в добрій державі, любити її і щоб держава шанувала і нас. Для цього потрібна спільна робота громади і держави. І ми повинні показувати приклад такого об‘єднання. Цей майданчик – приклад спільної роботи багатьох людей, кожен з яких зробив те, що мав зробити, і доклав свою особисту працю, щоб отримати результат».

Михайло Каратніцький у своєму виступі подякував всім, хто знайшов час та сили і допоміг у будівництві майданчика. «Встановлення цього майданчика – це наше спільне надбання, дякую всім, хто допомагав і долучився до цієї роботи», – наголосив він.

Святкового настрою учасникам урочистостей додавали пісні у майстерному виконанні вокального колективу села Лесівка, юних талантів Богородчанського району. Ізюминкою свята стали виступи поета-пісняра Богдана Грицака і заслуженого артиста України Ярослава Крайника. Веселими оповідками розважив присутніх гуморист Тарас Ровенко.

Більше п‘яти годин тривав святковий концерт на нововідкритому майданчику, проте тут не переставало бути людно. Так само і не довелося пустувати дитячим атракціонам. До кожного з них майже постійно утворювалася довга черга, адже свято було в першу чергу для дітей. А їх тут було чимало. Не оминутою увагою залишилися і місцева молодь. Для неї пізно ввечері була організована святкова дискотека Open Air.

Спільними зусиллями можна зробити багато. Відкриття дитячо-спортивного майданчика у Лесівці – один з яскравих цьому прикладів.

Категорії
Життя
Новини
Loading...