Депутати Івано-Франківської обласної ради готують звернення щодо антиукраїнських настроїв у Польщі

Сьогодні, 5 грудня, на засіданні президії облради депутати вирішили винести питання щодо такого звернення на сесію. Фракція Свобода ініціює звернення щодо нагнітання антиукраїнських настроїв...

Сьогодні, 5 грудня, на засіданні президії облради депутати вирішили винести питання щодо такого звернення на сесію.

Фракція Свобода ініціює звернення щодо нагнітання антиукраїнських настроїв у польському суспільстві. Про це повідомив депутат Михайло Королик. Нагадаємо, під час святкування маршу Незалежності у Варшаві спалили український прапор. Замасковані вболівальники одного з польських футбольних клубів допили пиво, кинули прапор України на землю, почали його топтати, а потім спалили.

Спалення прапору України в Польщі не викликало належної реакції від вищого керівництва влади. А відтак звернення спрямоване на те, щоб попередити протиукраїнські акти вандалізму в Польщі та звернути на них увагу керівництва влади.

Депутат Остап Дзеса переконує, потрібно бути обережним, щоб не створити новий “виток” протистояння. Адже з його слів є чітка реакція керівництва Польщі, тож не варто нагнітати ситуацію.

Вирішуючи чи виносити питання на сесію, голова облради Олександр Сич поцікавився у Михайла Королика, чи не призведе це до нагнітання ситуації та спалення польських прапорів в Україні. Останній запевнив, не можна не реагувати на те, що відбувається в декількох кілометрах від нас. Зі слів Михайла Королика належної реакції керівництва України так і не було.

Депутати переконані, Польща є країною партнером для України.

Голова бюджетної комісії Микола Палійчук впевнений, варто бути обережними з формулюванням, щоб не образити сусідів. “Це істерія піднята проросійськими силами”,- запевняє Палійчук. Депутат переконаний, групи цих екстремістів були проплачені Росією задля того, щоб посварити країни між собою.

“Невже за фінансування ми маємо терпіти наругу?”, – відповів в свою чергу Олександр Сич.

Після дискусії депутати все ж погодили винесення питання на сесію. В свою чергу обранці вирішили доопрацювати текст звернення задля того, щоб уникнути ворожнечі.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...