У Франківську німці, росіяни та українці співали «Щедрика» (ВІДЕО)

В Івано-Франківську Міжнародний хор проекту «Поліфонія голосів» заспівали всесвітньовідому колядку. Учасники з України, Німеччини та Росії виконали українську народну пісню «Щедрик». Усіх українців та решту світу запрошують...

В Івано-Франківську Міжнародний хор проекту «Поліфонія голосів» заспівали всесвітньовідому колядку. Учасники з України, Німеччини та Росії виконали українську народну пісню «Щедрик».

Усіх українців та решту світу запрошують взяти участь у флеш-мобі #Щедрик100challenge з нагоди 100-річного ювілею першого публічного виконання всесвітньовідомої обробки Миколи Леонтовича. В англомовному світі колядка «Щедрик» відома під назвою «Carol of the Bells».

Суть флешмобу полягає у створенні у інтернет-мережі своєрідної галереї виконання «Щедрика» різними людьми в Україні та за її межами. Для участі потрібно:

  • записати на відео власне виконання «Щедрика»: хорове або індивідуальне
  • розмістити його на каналі YouTube та у соціальних мережах.
  • позначити хештегом #Щедрик100challenge
  • кинути виклик як мінімум трьом колективам або виконавцям.

Ініціатор та автор ідеї такого флешмобу – Назарій Давидовський, священик, викладач кафедри теорії та методики музичного виховання Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу (ВГПК), художній керівник народної жіночої хорової капели ВГПК «Соломія».

Організатори проекту «Поліфонія голосів»: з української сторони – громадська організація «Інша Освіта», з німецької сторони – громадська спілка MitOst Hamburg e.V. З російської сторони: Красноярська регіональна громадська організація підтримки і розвитку альтернативних освітніх технологій та міжкультурних комунікацій «Інтерра». Проект створюється за фінансової підтримки фонду «Erinnerung. Verantwortung. Zukunft».

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...