В Івано-Франківській області борги за газ населення зросли вдвічі

Найбільшим боржником за спожитий газ в Івано-Франківській області залишається населення. Станом на 1 січня 2017 побутові споживачі заборгували 253 млн грн. Це майже в...

Найбільшим боржником за спожитий газ в Івано-Франківській області залишається населення. Станом на 1 січня 2017 побутові споживачі заборгували 253 млн грн. Це майже в два рази більше, ніж в аналогічний період минулого року.

І це при тому, що 52% споживачів отримують субсидії. На субсидентов доводиться боргів майже 88 млн грн. І найбільш проблемними залишаються розрахунки споживачів, які не оформили державну допомогу – а це 130 тис. абонентів із загальною сумою заборгованості понад 165 млн грн.

Така ситуація, кажуть в газовій компанії, ставить під загрозу безперебійне забезпечення газом області в опалювальний період.

У 2016 році від газопостачання відключено понад 2 тис. споживачів, які заборгували 7,7 млн грн. Ще 350 справ боржників на суму майже 1,5 млн грн були передані в суд. Зазвичай це матеріально-забезпечені люди, серед яких є власники великих домоволодінь. 

джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...