У франківських ДНЗ є системне недопостачання м’ясних продуктів, не завжди є масло, – ГО «Мами Прикарпаття» (відео)

У франківських навчальних закладах крім ситуації з вимаганням від батьків обов’язкових фіксованих благодійних внесків є також проблема неякісного харчування дітей. Про це повідомили активісти...

У франківських навчальних закладах крім ситуації з вимаганням від батьків обов’язкових фіксованих благодійних внесків є також проблема неякісного харчування дітей. Про це повідомили активісти ГО «Мами Прикарпаття» на прес-конференції в Івано-Франківську.

 

Організатори звернули увагу на постачання продуктів у дитсадки і школи та їхню якість.

«У школі-сад на Набережній була проведена перевірка не тільки батьками, а й відділом освіти і було знайдено дуже багато порушень. Перш за все, хочу сказати, що є невідповідність у рецептурі. Тобто, пише у меню підлива з курячим м’ясом, а відповідно там є хрящі, які я особисто там знайшла, також шкіра – фактично не м’ясо, а волокна м’яса. Також є порушення в перших стравах. Хочу сказати, що великою проблемою є те, що на кухні не дотримуються товарного сусідства. Це було виявлено нами і відділом освіти, про що у нас є документ, в якому вказано, що товарне сусідство не дотримується. Тобто, повидло, сир, кисломолочні, сосиски зберігаються разом. Також є проблема з добовими пробами», – розповіла активістка ГО «Мами Прикарпаття» Зоряна Маланчук.

На прес-конференції повідомили, що така ситуація, фактично, у всіх навчальних закладах міста. Причиною цьому називають невчасне проведення тендерів.

«Найосновнішою проблемою є те, що через заключення тендерів, а саме через погане і невчасне їх заключення діти залишаються без деяких продуктів. От скажімо, останнє постачання печінки до нашого садка було 2 листопада. Відповідно від листопада по січень у нас печінки немає. Також погане постачання олії, сметани, сиру, яєць, капусти та інших продуктів», – наголосила Зоряна Маланчук.

Відео тут

 

 

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...