В Івано-Франківську подорожчав хліб

Сімейний бюджет знову доведеться перекроювати. З 6 лютого на Івано-Франківщині подорожчав хліб.     Ціна за буханку зросте на 30-90 копійок залежно від виду продукції. А...

Сімейний бюджет знову доведеться перекроювати. З 6 лютого на Івано-Франківщині подорожчав хліб.

 

 

Ціна за буханку зросте на 30-90 копійок залежно від виду продукції.

А все тому, що підвищується собівартість усіх складових, насамперед – борошна. Ще один фактор – підвищення ціни на  електроенергію та газ для підприємств. Високою є й плата за землю.

Директор ТДВ «Івано-Франківський хлібокомбінат» Світлана Криворучко повідомила, що у зв’язку із зростанням собівартості продукції, зумовленого підвищенням вартості борошна, паливно-мастильних матеріалів, мінімальної заробітної плати, цін на газ, електроенергію та інших статей витрат, товариством заплановано підвищення цін на хліб на 0,8-0,9 грн. за  хлібину.

Хлібопекарі вже зіткнулися із зменшенням попиту на їхню продукцію: якщо раніше родина купувала в середньому буханець на день, то тепер обмежується половиною.

Фахівці кажуть, що таке стрімке зростання ціни може негативно вплинути на цінову ситуацію на ринку споживчих товарів та призвести до соціальної напруги серед соціально незахищених верств населення області.

Покупці кажуть: зростання цін аж ніяк не співвідносне з доходами населення. Особливо бідкаються літні люди. Адже мізерної пенсії не вистачає на найнеобхідніше.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...