Затриманий на Прикарпатті “терорист” заперечує факт свого перебування в ДНР (відео)

Затриманий працівниками СБУ чоловік, якого звинувачують у причетності до терористичної організації ДНР, заперечує факт свого перебування на Сході України. За його словами, він не...

Затриманий працівниками СБУ чоловік, якого звинувачують у причетності до терористичної організації ДНР, заперечує факт свого перебування на Сході України.

За його словами, він не воював у складі терористів і жодного стосунку до них не мав.

Натомість місцеві мешканці, які й повідомили органи про чоловіка, заявляють, що бачили його в одному з відоматеріалів телевізійних новин.

Зі слів городян, він давав коментарі від імені бойовиків. Тоді люди й упізнали в ньому місцевого.

Нагадаємо, 19 серпня співробітники Управління Служби безпеки України затримали мешканця одного з районних центрів Івано-Франківської області, який обґрунтовано підозрюється у причетності до терористичної організації «ДНР».

Встановлено, що 41-річний чоловік з квітня 2014 року, коли терористи захопили будівлю СБУ в місті Слов’янську, до часу звільнення цього населеного пункту підрозділами АТО у липні 2014 року, перебував у Слов’янську Донецької області. За показами свідків, він прийняв присягу на вірність «ДНР», отримав позивний та підпорядковувався одному з лідерів бойовиків.

Ніс службу на блок-постах зі зброєю та у камуфляжній формі з нашитими відзнаками терористичної організації. Виконував функції збройної охорони захопленої будівлі райвідділу СБУ, охороняв та допитував заручників – мирних громадян, у підвальному приміщенні захопленої будівлі райвідділу СБУ.

Під час санкціонованого обшуку у помешканні чоловіка знайдено патрони до автомата Калашнікова та тротилову шашку.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...