16-річний хлопець приніс у поліцію патрони, які знайшов у парку

Уродженець Яремчанщини здав до поліції 9 штук патронів, які, з його словами, знайшов у парку смт. Богородчани. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській...

Уродженець Яремчанщини здав до поліції 9 штук патронів, які, з його словами, знайшов у парку смт. Богородчани.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Неповнолітній учені ліцею розповів, що, прогулюючись від гуртожитку до парку, знайшов кілька патронів. Спочатку він забрав їх, та потім вирішив віднести знахідку до поліції.

Вилучені патрони правоохоронці направили в дослідний центр для проведення експертизи. Відомості про цю подію внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування згідно ч.1 ст. 263 КК України (незаконне повоження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Згідно ч.3 цієї статті особи, які добровільно здають боєприпаси чи зброю в орагани влади, звільняються від кримінальної відповідальності.

Поліція Прикарпаття застерігає, що невідомі предмети можуть бути вибухо-небезпечними, тому варто пам’ятати про правила безпеки. При виявленні зброї, вибухівки чи інших підозрілих предметів не потрібно торкатися до них. Краще одразу викликати правоохоронці, адже такі речі можуть бути небезпечними для життя та здоров’я.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...