Відпустка в Україні: за скільки івано-франківська родина може поїхати на відпочинок (інфографіка)

Напередодні початку курортного сезону українці почали активно готуватись до відпусток. Навіть з впровадженням безвізу, далеко не кожна родина може відправитись на відпочинок до близького...

Напередодні початку курортного сезону українці почали активно готуватись до відпусток. Навіть з впровадженням безвізу, далеко не кожна родина може відправитись на відпочинок до близького зарубіжжя. Пропонуємо ознайомитись, у скільки обійдеться дорога до трьох найпопулярніших курортних міст України.

Для середньостатистичної української сім’ї з двох дорослих і двох дітей вартість проїзду в плацкартному вагоні поїзда «Укрзалізниці» обійдеться в середньому вдвічі-втричі дешевше, ніж така ж подорож автомобілем, інформує Слово і Діло.

Варто врахувати, що всі три популярні напрямки відпочинку розташовані на півдні країни, але зі східних регіонів вигідніше їхати до Бердянська, із західних – в Одесу, а з центральних – в Херсон. 

Зі збільшенням дистанції зростає і розрив у вартості проїзду на поїзді або авто: на великих відстанях подорож машиною обійдеться майже втричі дорожче, ніж поїздка на поїзді, а на коротких дистанціях ціна проїзду у вагоні або на авто може бути майже ідентичною.

Для подорожі на авто взято розрахунок витрат пального 8 літрів на 100 кілометрів шляху і вартість бензину марки А-95 у 25,4 гривні за літр. Для подорожі потягом взято середню ціну плацкартного вагону.

 
Так, поїздка сім’єю із 4 осіб, з Івано-Франківська до Одеси поїздом обійдеться в 414 гривень якщо їхати в плацкартному вагоні, якщо купе 765 гривень. Той самий маршрут на авто – в 1640 гривень. Водночас з Івано-Франківська до Миколаєва, або Херсону в плацкартному вагоні можна дістатись за 546 грн, купе – 933 грн, автомобілем – 1600 грн. Азовське море франківцям, які віддають перевагу мандрівкам потягами цього року не світить, “Укрзалізниця” не передбачила потягів за напрямком Івано-Франківськ-Запоріжжя (Бердянськ). Тому лишається шукати варіанти з пересадками, або їхати автомобілем, в такому випадку вартість поїздки в один бік становитиме 2473 гривні.

 

Категорії
СТАТТІ
Новини
Loading...