На Івано-Франківщині серед підприємців переважають чоловіки (Інфографіка)

Найбільше чоловіків підприємців у столиці, Херсонській, Одеській, Львівській, Івано-Франківській областях. В Івано-Франкіській області співвідношення підприємців 34% до 66 % на користь чоловіків. А в...

Найбільше чоловіків підприємців у столиці, Херсонській, Одеській, Львівській, Івано-Франківській областях.

В Івано-Франкіській області співвідношення підприємців 34% до 66 % на користь чоловіків. А в Україні цей показник  – 40% до 60%. Такі дані в рамках дослідження гендерного розподілу серед керівників підприємств та ФОП-ів оприлюднив Український центр супільних данних.

chart1

При цьому, серед фізичних осіб – підприємців, розподіл чоловік і жінок стає вже майже 50/50, а серед керівників юридичних осіб гендерний розрив суттєво зростає 70% керівників юридичних осіб в Україні – чоловіки.

Жінки переважають у розділі “Роздрібна торгівля, крім торгівлі автотранспортними засобами та мотоциклами”. Майже “жіночими” є розділи “Надання інших індивідуальних послуг” та “Освіта”.

KvedUkraine

Дослідження було проведено на основі відкритих даних – Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, яке публікує Міністерство юстиції України, починаючи з квітня 2016 року на порталі відкритих даних. В аналізі були використані дані, опубліковані станом на 5 травня 2017 року (2 767 403 особи).

Дослідники аналізували лише активні юрособи та ФОПи. У цифрах можлива невелика похибка, оскільки експерти зазначають, що дані ЄДРПОУ – доволі низької якості, і не відповідають стандартам “охайних даних”, що ускладнює роботу.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...