У Івано-Франківську сформують найбільший медичний округ який включить у себе 480 тисяч населення

Днями в обласній клінічній лікарні відбулося чергове засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. На засіданні колегії присутні розглянули питання, які стосувались організації медичної допомоги...

Днями в обласній клінічній лікарні відбулося чергове засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

На засіданні колегії присутні розглянули питання, які стосувались організації медичної допомоги населенню в умовах формування округу, зокрема йшлося про жителів міста Івано-Франківська, Косівського та Верховинського районів.

Начальник міського управління охорони здоров’я Марія Бойко детально розповіла про шляхи доступу до центру госпітального округу з територій, які і будуть утворювати його. Це, за словами чиновниці, найбільший округ, який охоплюватиме понад 480 тисяч населення, і до нього входитимуть Тисменицький, Галицький, Тлумацький, Рогатинський райони та, відповідно, місто Бурштин.

Також рзповіли про концепційну структуру Івано-Франківського округу який буде найбільшим та охопить понад 480 тисяч населення, і до нього входитимуть Тисменицький, Галицький, Тлумацький, Рогатинський райони та, відповідно, місто Бурштин

«Закладами ІІ рівня, які повинні бути в окрузі – це Івано-Франківська центральна міська лікарня та міський пологовий будинок, який планується як перинатальний центр другого рівня. Всі інші заклади охорони здоров’я: міська дитяча клінічна лікарня, МКЛ№1, центральні районні та міські лікарні будуть І рівня. Первинне надання медичної допомоги представлено п’ятьма поліклініками, які матимуть у своєму розпорядженні 170 дільниць та біля 10-15 амбулаторій», – зазначила начальник міського управління охорони здоров’я.

Тобто зміняться правила надання медичної допомоги. Умови полягатимуть в тому, що між пацієнтом та лікарем будуть укладатись угоди.

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...