Підвал будинку по вулиці Довженка, 8 затоплений метровим шаром води, оберуні мешканці навідалися до мера

Півроку мешканці багатоповерхівки, що на вулиці Довженка, 8 живуть на воді. Підвал у будинку – вщерть затоплений. Більше метра води з каналізацією – результат...

Півроку мешканці багатоповерхівки, що на вулиці Довженка, 8 живуть на воді. Підвал у будинку – вщерть затоплений. Більше метра води з каналізацією – результат недбальства міської влади.

 

«Ми просто у відчаї. Наш будинок от-от рухне від тої води. Бо вона розмиває підвал. А всім байдуже. Майже сто квартир щодня живуть у постійному смороді та антисанітарії. Комарі у нас – як коні», – бідкаються місцеві мешканці.

«Я вам чесно скажу, у мене кожен день починається із Довженка, 8, корпус 2. Я знаю проблему цього будинку, як ніхто інший. Ми щодня дзвонимо і пишемо у всі можливі інстанції. Відповіді – ніякої. Та проблему треба вирішувати негайно. Тому ми з мешканцями готові іти до кінця», – каже депутат міської ради від партії «УКРОП» Сергій Гаєвський.

То ж сьогодні зранку мешканці вулиці Довженка, 8 прийшли на оперативну нараду до міського голови. Принесли із собою десятки відписок від МІУКу та «Водоекотехпрому». Та з’ясувалось, що комунальники про їхню проблему навіть і не чули. «Я про ваш будинок вперше дізнався вчора», – каже директор «Водоекотехпрому» Микола Саєвич.

«Але ж ви нам давали відписки ще кілька місяців тому», – аргументують мешканці. Така ж відповідь і у директора МІУКу Мирона Джуса.

Проте, мешканців така відповідь не влаштовує. То ж вони вирішили порозмовляти із міським головою. Як аргумент принесли Руслану Марцінківу подарунок – 3-літрову банку із сумішшю, якою заповнений їхній підвал.

«Ось, ми вам принесли трохи нашої водички. Аби ви понюхали, чим дихаємо ми і наші діти». Та Руслан Марцінків відповів : «Хто у вас там депутат? Сергій Гаєвський? То звертайтесь до нього. У нього є депутатський фонд. З нього можна виділити гроші».

«Пробачте, але у нас два депутати – Гаєвський і Абрам’як. Проте, ми прийшли до вас. Бо ваші комунальні служби довели наш будинок до такого жалюгідного стану. Ми вже навіть готові самі за свої кошти зробити ремонт. Але МІУК тиждень з нами не хоче зустрітись. Як так можна?», – не вгавали люди.

Врешті міський голова пообіцяв: «Ми все зробимо до кінця місяця. Проблему Довженка, 8 буде вирішено». «Це наша маленька перемога, – каже Сергій Гаєвський.

“Проте, як свідчить досвід, обіцянки-обіцянками. Але ми слідкуватимемо за їх виконанням. І рівно за місяць, якщо нічого не буде зроблено, прийдемо до міської ради знову».

 

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...